Okupilo se oko stotinak građana koji poručuju: „Hoćemo sigurnost, ne strah“. Okupljeni su blokirali saobraćaj ispred redakcije koja se nalazi na Terazijama, a zgradu su gađali jajima.

S druge strane, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević danas je objavio kolumnu u kojoj je objasnio razloge za objavljivanje intervjua, te naveo:

- Ako hoće da zabrane Informer zbog tog intervjua, moraće da zabrane sve svetske medije, U.S. Today, BBC, SKAY, Rusku televiziju, NBC... I brojne druge svetske medije, najuticajnije medije koji isto to objavljuju.

Foto M. Anđela

 

Vučićevića je pesnicom u glavu udarila jedna od aktivistkinja koja protestuje ispred Informera. 

- Vraćao sam se iz suda kada sam na Terazijama, ispred naše redakcije video grupu demonstranata. U želji da izbegnem sukob, skrenuo sam u Nušićevu ulicu da bih do redakcije stigao drugim pravcem. U tom trenutku sam osetio silovit udarac s leđa u levu stranu glave. Okrenuo sam se i video mlađu plavokosu ženu koja me je onda i ogrebala po vratu. Urlala je na mene, vređala me, sve vreme pokušavala da me šutne! Nisam joj uzvratio, samo sam je uhvatio za ruku, dok se nije smirila i nastavio dalje… - priča Vučićević.

Foto M. Anđela

 

Posle incidenta, oglasila se i žena koja se sukobila sa Vučićevićem.

- Nas nekoliko drugarica je sedelo u kafiću i pilo kafu. Onda je on pokušao da prođe i uđe u svoju redakciju. Bila sam besna i frustrirana i to je bila moja prirodna reakcija. Polila sam ga čašom vode i pitala kako to može da radi, kako ga nije sramota. On je nastavio da ide, a ja sam u besu pokušala da ga šutnem, ali ga nisam ni dotakla - rekla je Vladica Čulić za Nova.rs.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".