Mačak Bili postao je pravi heroj nakon što je spasio život svojoj vlasnici tako što ju je probudio u ranim jutarnjim satima dok je žena preživljavala srčani udar u snu. 

Sem Felsted iz Velike Britanije veruje da joj je njena mačka spasila život tako što ju je probudila skočivši joj na grudi. Ona ističe da bi umrla u snu da njen mačak Bili nije skočio na nju i počeo da mjauče. 

Kada se probudila, žena je shvatila da ne može da joj je paralisana desna strana, pa joj je majka pomogla da stigne u bolnicu.

Dva stručnjaka za ponašanje mačaka rekla su za Bi-Bi-Si da je sedmogodišnji Bili mogao da reaguje na promene u ponašanju ili fiziologiji njegove vlasnice. Ističu da je Bili mogao da primeti da se Sem više znoji, da se kreće drugačije od normalnog, da proizvodi buku, da je uznemirena u snu ili čak da menja miris.

- Bila sam mokra od znoja pa je možda to i osetio - rekla je Sem i dodala da je Bili obično bliži sa njenom majkom, ali da joj je ovaj put pokazao veliku ljubav. 

Sem je rekla da njen alarm nije trebalo da se upali još dva sata.

– Nikada me nije probudio do te noći, nikada me ne uznemirava. Ne budi me ni za hranu. Moja majka je takođe bila prilično šokirana. Rekala sam joj da me je probudio, a ona je bila još više šokirana. Nikada nisam čula da mačke to rade. Svakako mi je drago što me je probudio. Ko zna da li bih ikada ustaal bez njega, moglo je i gore da se završi – rekla je Sem.

Lekari su rekli da su joj arterije blokirane, što je izazvalo srčani udar. Kada je Sem došla kući nakon što je provela tri dana u bolnici, Bili je nije ni primetio.

– Potpuno me je ignorisao. Sada je isti kao i pre, samo se trudim da mu pružim malo više ljubavi – rekla je ona.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".