Goricu smo zapamtili kao po vođenju radio emisije ''Buđenje'' koju je vodila na Studio B sa kolegom Draganom Ilićem. 

Foto: V. Danilov

 

Voditeljka je duži niz godina imala zdravstvenih problema, koje je prouzrokovao dijabetis, a koji je kasno otkrila da ga ima. Ova bolest živi tiho u našem telu, a javlja se kao posledica zanemarivanja brzog, nezdravog i savremenog života. Gorica je zbog bolesti pripadala rizičnoj grupi, pogotovo kada je u pitanju korona virus. Zbog problema u kojima se našla u bolesti, upozoravala je sve da na vreme prekontrolišu svoje zdravlje: 

- Kada sam saznala da imam dijabetes – bio je to šok za mane! Mislila da to nekako moraš da osetiš, da osetiš da nešto nije u redu. Na primer, da sam stalno žedna, kao što mnogi kažu da je to jedan od prvih znakova za uzbunu. Ali ja nisam imala baš nikakve simptome. Baš ništa! Smršala sam naglo, to je tačno, ali pre toga sam promenila način ishrane. Mediteranska i ajurveda kuhinja su mi se dopale, krenula sam na jogu, htela sam da dovedem kilažu u red. Zato mi nije bilo čudno što gubim kilograme.- izjavila je jednom prilikom voditeljka za Blic. 

Foto: Printskrin/Jutjub/RTS Ordinacija - Zvanični kanal

 

Tri meseca provela u potpunom mraku i to je period koji joj je najteže pao jer nije znala gde se šta nalazi: 

- Bukvalno ništa videla nisam, samo svetlo i tamu, a onda u jednom periodu ni to. Svašta prolazi kroz glavu, hiljadu pitanja, neverica, pa onda samu sebe bodrim, kako to nije konačno i kako ću sigurno progledati, da mora da postoji neki lek. Na svu sreću, svi znamo napamet gde nam se u kući nalaze stvari, ali nisam mogla da znam šta oblačim, onda mi sestra izvuče iz ormana stvari, pa stavi na krevet, pa opiše gde šta stoji. Nemoć je mnogo gadna, ali nisam htela da joj se prepustim. Napipavala sam stvari... Najgore je bilo kad treba da jedem. Kažu mi šta je u tanjiru i gde se šta nalazi, samo viljuška ili kašika.

Voditeljka je uspela da se operiše i da vrati vid, ali je oporavak bio spor i vid nije bio istog kvaliteta: 

- Posle operacije počela sam da vidim obrise. Oporavak je spor, nijanse su u pitanju i ne zna se koliko će to sve trajati. Vidim 50 odsto, mogu da funkcionišem, ali nisu mi jasni detalji od te magle. Naravno, bolje je nego pre šest meseci, ali daleko od dobrog.-saopštila je za Stori. 

BONUS GALERIJA: Iz albuma glumca Branka Milićevića Kockice

 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".