Narodnu pevačicu Gordanu Gocu Lazarević  ne možemo često videti pred kamerama i u novinama, ali zato ako pristane, vrlo iskreno odgovara na svako pitanje koje joj se postavi i to u dobrom raspoloženju i perfektno doterana.  

Goca je u studiu sa suprugom Milutinom Popovićem Zaharom zgostila brojne pevače, a Lepoj Breni je kuvala i kafu i pevala pesme koje nikako nisu bile njoj suđene: 

- Breni nisam kuvala samo kafu, nego i ručkove i večere. Uživala sam u tome, svima njima sam pravila kolače, pevala sve te pesme i veselila se njihovim uspesima. Lako sam se mirila sa tim zbog svoje neambicioznosti - počinje Goca, i dodaje:

Foto: dj.goll

 

- Govorili su da sam bila Zaharova ''probna traka'' jer sam  pevala pesme da bi ih pevači čuli. Nije on kriv što nisam uzela neke od njih. Ja nisam bila ambiciozna, volela sam ga tada toliko, da sam htela da on bude srećan i nisam razmišljala o svojoj karijeri. Govorili su mi: „Svaku si otpevala da je čuje pevač, a mogla si da je uzmeš za sebe“. Odgovarala sam da mi to ne smeta, draže mi je bilo da Zahar ima hit jer se i on probijao.

Tokom osamdesetih zbog sopstvene odluke i skromnosti bila je  pevačica u senci, ali je redovno nastupala, nekada i po nekoliko puta dnevno.

- Previše sam bila skromna, tiha i iz drugog plana. Bilo je posla i ja sam pevala, čak su me zvali Goca dragstor. Po ceo dan sam pevala, nekada i nekoliko puta dnevno. Radila sam koncerte i zabave i imala sam privilegovan položaj, pevala sam šta sam ja želela. Nisam tražila velike honorare i uvek sam mislila da nisam opravdala taj novac - objašnjava kroz široki osmeh Lazarevićeva.

Pevačica se  prisetila i svog detinjstva, pa priznala da je bila  dete koje nije imalo dovoljno roditeljske ljubavi.

- Smetala mi je očeva grubost. Imala sam spartansko vaspitanje. Odgovorna sam i vredna, ali ne volim imperativ, ako me zamoliš lepo, ja ću sve uraditi. Iz kuće nisam ponela mnogo ljubavi - kaže Goca.

Foto: RTS printskrin/Jutjub printskrin/Dragan Obradović

 

Zbog brojnih pesma žali što nije otpevala a koje su bile Zaharovo delo. Jedne od njih su ''Ivanova korita'' i ''Jedan dan života''.  Brena i Miroslav Ilić su tada bili popularni, pa je pesma pripala njima. 

 -Žao mi je što nisam snimila ''Vino točim, a vino ne pijem'', nije mogao da prepravi tekst jer je bio jak i muški. Onda ''Zbog tebe mome ubava'', mogao je tekst da se prepravi, ali sam rekla da će Staniša Stošić bolje da je otpeva. ''Jedan dan života'' mi se mnogo dopadala, ali Milutin to nije hteo da mi da, Brena i Miroslav su tada bili mnogo popularni i to je bilo namenjeno njima - rekla je Goca

Merima nije htela ''Ivanova korita''

- Niko nije hteo da snimi ''Ivanova korita''. Zahar me je molio da uzmem tu pesmu. Pesmu nije htela ni Merima NJegomir, ali ona se tada zabavljala sa Crnogorcem, pa je pesmu uzela samo zbog njega jer je on insistirao - rekla je Lazarevićeva.

(Alo)

BONUS GALERIJA: Lepa Lukić i njena "naslednica" - Ivana Đorđević

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".