Olivera Marković važi za jednu id najpoznatijih, najboljih i najvoljenijih flumica 20 veka. NJena glumačka ostavrenja i uloge koje je oživela tokom svoje bogate glumačke karijere, ušle su u anale srpske i jugoslovenske kinematografije.

Svakom liku koji je odigrala dala je unikatan i neponovljiv pečat, a njeni filmski citati se i dan danas pamte i prepričavaju i neizostavan su deo urbane kulture.

Imala je harizmu, imala je redak talenat, ali nikada nije prepoznavana kao tipična lepotica sa filmskog platna. Barem ne u meri u kojoj su to bile Tanja Bošković, Milena Dravić i neke druge njene koleginice.


Olivera je nekako uvek doživljavana kao laf, žena sa muškom pameću, ortak, džek…I ona jeste bila sve to, ali slika koja se pojavila na društvenim mrežama , na kojoj glumica liči na neku od holivudakih diva iz starih dobrih vremena, prosto iziskuje da naglas kažemo - vau, Olivera je pored svega ostalog bila i zanosna lepotica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by istorijat™ (@istorijat)


Neke starije generacije je možda i pamte iz tog vremena, ali svakao je vredno podsetiti one mlađe, koji je se sećaju od Balkan ekspresa pa na dalje, da je Olivera, pored neponovljivog talenta, bila jedna veoma otmeno lepa žena.

 

BONUS VIDEO:

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".