Najbitnije je da ovaj maslac ne sadrži dodatne hemijske supstance kako bi bio ukusan: Potrebna su vam samo dva sastojka da biste ga napravili:
- 2 l neutralne pavlake od 30 % masti
- soli po ukusu
Način pripreme maslaca:
Neutralnu pavlaku sipajte u neku duboku činiju, i mutite mikserom na laganoj brzini da van ne prska po radnoj površini:
Na samom startu mućenja, smesa će ličiti na šlag za torte, ali je važno da ne prestajete sa mućenjem uz nešto veću brzinu. Potrebno je da pavlaka postane još gušća i da se masnoća odvoji u grudvicama.
Ako želite da vam maslac bude slan, dodajte so. Bitno je da ispod čvrste mase u grudvicama ostane voda jer upravo to treba da se postigne.
Pročitajte još
Potom je potrebno da maslac ocedite rukama iz te tečnosti, stavite nekoliko sekudi u hladnu vodu i oblikujte ga kako želite i umotajte u providnu foliju.
Ostavite ga na sat vremena da se stegne i posle toga je spreman za upotrebu.
(Alo)
BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".