Najbitnije je da ovaj maslac ne sadrži dodatne hemijske supstance kako bi bio ukusan: Potrebna su vam samo dva sastojka da biste ga napravili:
- 2 l neutralne pavlake od 30 % masti
- soli po ukusu
Način pripreme maslaca:
Neutralnu pavlaku sipajte u neku duboku činiju, i mutite mikserom na laganoj brzini da van ne prska po radnoj površini:
Foto: Printskrin/Jutjub/Moja mala kuhinja
Na samom startu mućenja, smesa će ličiti na šlag za torte, ali je važno da ne prestajete sa mućenjem uz nešto veću brzinu. Potrebno je da pavlaka postane još gušća i da se masnoća odvoji u grudvicama.
Ako želite da vam maslac bude slan, dodajte so. Bitno je da ispod čvrste mase u grudvicama ostane voda jer upravo to treba da se postigne.
Pročitajte još
Foto: Printskrin/Jutjub/Moja mala kuhinja
Potom je potrebno da maslac ocedite rukama iz te tečnosti, stavite nekoliko sekudi u hladnu vodu i oblikujte ga kako želite i umotajte u providnu foliju.
Ostavite ga na sat vremena da se stegne i posle toga je spreman za upotrebu.
Foto: Printskrin/Jutjub/Moja mala kuhinja
(Alo)
BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI
Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".
Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".