Најбитније је да овај маслац не садржи додатне хемијске супстанце како би био укусан: Потребна су вам само два састојка да бисте га направили:
- 2 л неутралне павлаке од 30 % масти
- соли по укусу
Начин припреме маслаца:
Неутралну павлаку сипајте у неку дубоку чинију, и мутите миксером на лаганој брзини да ван не прска по радној површини:
На самом старту мућења, смеса ће личити на шлаг за торте, али је важно да не престајете са мућењем уз нешто већу брзину. Потребно је да павлака постане још гушћа и да се масноћа одвоји у грудвицама.
Ако желите да вам маслац буде слан, додајте со. Битно је да испод чврсте масе у грудвицама остане вода јер управо то треба да се постигне.
Прочитајте још
Потом је потребно да маслац оцедите рукама из те течности, ставите неколико секуди у хладну воду и обликујте га како желите и умотајте у провидну фолију.
Оставите га на сат времена да се стегне и после тога је спреман за употребу.
(Ало)
БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".