Супа је одувек важила за јело које је здраво да се једе јер ако се додаје поврће осим меса, обогти се још више витаминима. Супа јача имунитет и препоручује се да се једем најчешће током хладних дана, а када су у питању породични ручкови, не може се проћи без ње на менију. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Mikina Kuhinja

 

 

Састојци потребни за супу:

1/2 пилета
шаргарепа,целер, першун паштнак
1 мањи кромпир
1 мањи препечен лук
неколико зрна бибера
першунов лист
со зачин

Кнедле за супу можете правити на више начина, а ова два су неки од њих:

 
Први начин

Потребно је да у тањир ставите на врх мале кашичице масти (можете користити уље за замену), потом додајте 1 јаје и добро изједначити, постепено додајте 5-6 кашика гриза и на врх ножа прашка за пециво измешати.. Кашичицом вадити  на врх кашичице и спустити у супу. Кувати 2-3 мин. Додати першунов лист. Наша супа је готова.

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Mikina Kuhinja

 

Кнедле на други начин:

Умутити једно беланце добро у чврс шне додати жуманце и мало уља и 4 -5 кашика гриза . Све изједначити и вадити кашичицом. 

Фото: Принтскрин/Јутјуб/Mikina Kuhinja

 

(Бакина кухиња)  

БОНУС ВИДЕО: 

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".