Supa je oduvek važila za jelo koje je zdravo da se jede jer ako se dodaje povrće osim mesa, obogti se još više vitaminima. Supa jača imunitet i preporučuje se da se jedem najčešće tokom hladnih dana, a kada su u pitanju porodični ručkovi, ne može se proći bez nje na meniju. 

Foto: Printskrin/Jutjub/Mikina Kuhinja

 

 

Sastojci potrebni za supu:

1/2 pileta
šargarepa,celer, peršun paštnak
1 manji krompir
1 manji prepečen luk
nekoliko zrna bibera
peršunov list
so začin

Knedle za supu možete praviti na više načina, a ova dva su neki od njih:

 
Prvi način

Potrebno je da u tanjir stavite na vrh male kašičice masti (možete koristiti ulje za zamenu), potom dodajte 1 jaje i dobro izjednačiti, postepeno dodajte 5-6 kašika griza i na vrh noža praška za pecivo izmešati.. Kašičicom vaditi  na vrh kašičice i spustiti u supu. Kuvati 2-3 min. Dodati peršunov list. Naša supa je gotova.

Foto: Printskrin/Jutjub/Mikina Kuhinja

 

Knedle na drugi način:

Umutiti jedno belance dobro u čvrs šne dodati žumance i malo ulja i 4 -5 kašika griza . Sve izjednačiti i vaditi kašičicom. 

Foto: Printskrin/Jutjub/Mikina Kuhinja

 

(Bakina kuhinja)  

BONUS VIDEO: 

 

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".