Kako je Likar rekao Tanjugu, očekuje se da će lekari posle 48 sati od operacije doneti odluku o tome da li je Đukić spreman za transport u Srbiju.

Ambasador je objasnio da Đukić radi za nemačku firmu koja pruža logističke usluge helikopterskog transporta za UN u Nigeriji, tako da njegova firma u saradnji sa UN i uz pomoć Ministarstva spoljnih poslova Srbije i ambasade u Abudži, pokušava da organizuje njegov transport u Srbiju, ali odluka u potpunosti zavisiti od procene lekara.

Ambasador Srbije u Nigeriji kaže da motiv napada, za sada nije poznat, ali da je reč o sukobu između nigerijskih vojnika.

Likar navodi da će se više toga znati po okončanju istrage, ali da prema informacijama kojima sada raspolaže, napadač je u trenutku spuštanja helikoptera počeo da trči prema letelici ispalivši pri tome više metaka prema helikopteru i putnicima koji su se iskrcavali.

- Jedan metak je pogodio Đukića, oružje se zatim zaglavilo, a napadač je nastavio da trči prema Đukiću i dva puta ga ubo bajonetom u stomak, pre nego što je ubijen. U napadu je ubijena i jedna Etiopljanka, ali se ne zna da li je ona državljanka te zemlje, ili je samo Etiopljanka poreklom - rekao je Likar.

Prema navodima beogradskih medija, Svetski program za hranu (World Food Program -WFP) Ujedinjenih nacija unajmio je čarter helikopter od nemačkog avio operatera, a jedan od pilota bio je upravo Đukić.

Napadnut je prilikom rutinskog sletanja u Damboi, u Nigeriji, gde se vojska bori protiv islamskih pobunjenika, kada je napadač, nigerijski vojnik, zapucao iz vatrenog oružja, a potom napao i sečivom.

Ubijena je jedna humanitarka, jedan vojnik, kao i sam napadač, dok je Đukić tesko ranjen.

Đukić je smešten u bolnicu u Majdiuguriju, gde je ekipa uspela da se evakuiše.

Đukić je rođen 1962. u Čurugu.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".