- Razlog je to što jaja 'upijaju' miris druge hrane u frižideru, što može da utiče na njihov ukus - objasnio je on.

LJuska od jaja je porozna pa zato može lako da ’pokupi’ druge mirise, a to ovaj kuvar, kako kaže, često u svom restoranu iskoristi da poboljša omlet.

Foto: Profimedia

 

- Kad imam na primer tartufe, stavim ih u posudu sa pirinčem i na vrh stavim jaja, pa sve poklopim providnom folijom i ostavim preko noći. Kad ujutro razbijem ta jaja koja su stajala pored tartufa i samo s njima napravim omlet, ona će imati ukus kao da je napravljena s tartufima - rekao je DŽejms.

Gde je najbolje držati jaja?

Prema savetu agencije za standarde hrane, jaja je ipak najbolje držati u frižideru, ali ako prema savetu ovog kuvara želite to da izbegnete, važno je da ih držite na nekom hladnom i suvom mestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne menja naglo.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Večernji.hr)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".