- Разлог је то што јаја 'упијају' мирис друге хране у фрижидеру, што може да утиче на њихов укус - објаснио је он.
Љуска од јаја је порозна па зато може лако да ’покупи’ друге мирисе, а то овај кувар, како каже, често у свом ресторану искористи да побољша омлет.
- Кад имам на пример тартуфе, ставим их у посуду са пиринчем и на врх ставим јаја, па све поклопим провидном фолијом и оставим преко ноћи. Кад ујутро разбијем та јаја која су стајала поред тартуфа и само с њима направим омлет, она ће имати укус као да је направљена с тартуфима - рекао је Џејмс.
Где је најбоље држати јаја?
Према савету агенције за стандарде хране, јаја је ипак најбоље држати у фрижидеру, али ако према савету овог кувара желите то да избегнете, важно је да их држите на неком хладном и сувом месту, у хладнијој просторији у којој се температура не мења нагло.
БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ
(Вечерњи.хр)
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".
Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".