Rade Bogdanović, bivši fudbaler, a sada analitičar na "RTS", našao se u centru pažnje zbog šokantnih komentara tokom Mundijala u Kataru.

Bogdanović svakodnevno, bez dlake na jeziku, analizira dešavanja u Kataru, a njegova neprimerena izjava o ženama srpskih fudbalera podigla je veliku buru u javnosti.

- Sad kad dođu žene, a realno žene fudbalera - na ovu lovu, na ovu paruštinu, to je parada kiča. Gde kič dođe tu nema ni sreće ni raspoloženja. Ali ja se nadam da će oni da shvate važnost ove utakmice - rekao je Bogdanović i dodao:

- Ja da sam na njihovom mestu ja bih već večeras ugasio telefone, rekao bih: što ste me zvali - zvali, ja se koncentrišem na utakmicu, ljuljaj to dete, kupaj se u tim milionima i pusti me da igram.

A na tviteru se pojavila jedna zanimljiva anegdota vezana za Radeta.

- Neću komentarisati da li je to što priča po televiziji ispravno ili ne. I da li mu je jezik preoštar. Pričaću o njegovim ljudskim kvalitetima. Dok je igrao za Atletiko, Verder i ostale velikane, Rade je u Beogradu imao stan u mom ulazu. Kad god bi vreme provodio u Beogradu, tu bi bio. Mi smo kao klinci igrali fudbal na ulici, a on bi kad god negde ide, stao, odgledao par minuta, podelio neki savet ili se našalio sa nama. Dešavalo se i da uđe na teren, odigra koji minut, baci dribling, ali je retko hteo da da gol. Uglavnom je asistirao. Nama je učešće svetske zvezde tokom naše igre mnogo značilo. I uvek je nalazio vremena za to, čak i da ostane i duže porazgovara sa nama. Što o svojoj karijeri, što o klubovima u kojima je igrao, pa i u situaciji u svetskom fudbalu. Jednom su moji roditelji i on se našli kod komšije na slavi. Ćale mu slučajno kroz razgovor pomene da sam golman i gde igram. Tad su se prvi put i upoznali. Tad je igrao za Verder - piše autor tvita Miroslav Grandić.

 

 

Grandić u nastavku priče otkriva:

- Posle par meseci neko zvoni na vrata. Otvaram, ono Rade. Pita: "Jesi li ti golman?" Nakon mog potvrdnog odgovora, on mi u ruke pruža dres, rukavice i trenerku koje je uzeo direktno od svog golmana - saigrača Franka Rosta, koji je tad bio prvi golman Verdera. I eto, nakon nekoliko meseci, on se setio pri povratku u Srbiju i mojih roditelja i mene i doneo darove koje sam kao klinac zapamtio, a i pamtiću do kraja života. Kakav je Rade analitičar - ne znam. Ali kao čovek je titan!

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".