Раде Богдановић, бивши фудбалер, а сада аналитичар на "РТС", нашао се у центру пажње због шокантних коментара током Мундијала у Катару.

Богдановић свакодневно, без длаке на језику, анализира дешавања у Катару, а његова непримерена изјава о женама српских фудбалера подигла је велику буру у јавности.

- Сад кад дођу жене, а реално жене фудбалера - на ову лову, на ову паруштину, то је парада кича. Где кич дође ту нема ни среће ни расположења. Али ја се надам да ће они да схвате важност ове утакмице - рекао је Богдановић и додао:

- Ја да сам на њиховом месту ја бих већ вечерас угасио телефоне, рекао бих: што сте ме звали - звали, ја се концентришем на утакмицу, љуљај то дете, купај се у тим милионима и пусти ме да играм.

А на твитеру се појавила једна занимљива анегдота везана за Радета.

- Нећу коментарисати да ли је то што прича по телевизији исправно или не. И да ли му је језик преоштар. Причаћу о његовим људским квалитетима. Док је играо за Атлетико, Вердер и остале великане, Раде је у Београду имао стан у мом улазу. Кад год би време проводио у Београду, ту би био. Ми смо као клинци играли фудбал на улици, а он би кад год негде иде, стао, одгледао пар минута, поделио неки савет или се нашалио са нама. Дешавало се и да уђе на терен, одигра који минут, баци дриблинг, али је ретко хтео да да гол. Углавном је асистирао. Нама је учешће светске звезде током наше игре много значило. И увек је налазио времена за то, чак и да остане и дуже поразговара са нама. Што о својој каријери, што о клубовима у којима је играо, па и у ситуацији у светском фудбалу. Једном су моји родитељи и он се нашли код комшије на слави. Ћале му случајно кроз разговор помене да сам голман и где играм. Тад су се први пут и упознали. Тад је играо за Вердер - пише аутор твита Мирослав Грандић.

 

 

Грандић у наставку приче открива:

- После пар месеци неко звони на врата. Отварам, оно Раде. Пита: "Јеси ли ти голман?" Након мог потврдног одговора, он ми у руке пружа дрес, рукавице и тренерку које је узео директно од свог голмана - саиграча Франка Роста, који је тад био први голман Вердера. И ето, након неколико месеци, он се сетио при повратку у Србију и мојих родитеља и мене и донео дарове које сам као клинац запамтио, а и памтићу до краја живота. Какав је Раде аналитичар - не знам. Али као човек је титан!

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".