Iz Crne Gore stižu novi obilni dotoci, pa je na Limu podignut još jedan nasip da se zaštiti Brodarevo. Pripadnici Sektora za vanredne situacije, "Srbijavoda" i opština, obezbeđuju mesta gde se, tokom dana, očekuje vrh poplavnog talasa, prenosi RTS.

Foto: Tanjug

 

Jaka kiša padala je tokom cele noći na teritoriji opština Sjenica i Raška i doprinela je ponovnom rastu vodostaja reka. I dalje je najkritičnije u naselju Bukreš gde je juče poplavljeno više od 40 kuća.

Pripadnici sektora za vanredne situacije i meštani dežurali su i noćas zbog mogućeg izlivanja reke ali i saniranja štete koja je nastala tokom jučerašnjeg dana. Zbog izlivanja reke Grabovice, Sjenica je proglasila vanrednu situaciju.

Foto: Tanjug

 

Raste i vodostaj Ibra u Raški. Jaka kiša doprinosi nešto težim uslovima za vožnju, a na kolovozima je na pojedinim mestima primetna veća količina vode. Raste i vodostaj Drine. Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će na području Kosova i Metohije, jugoistočne i istočne Srbije, doći do inteziviranja padavina, navodi RTS.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".