Prvi sudski okružni tužilac Novog Meksika, Meri Karmak-Altvis i specijalni tužilac za Rust Andrea Rib, rekli su ovo u pisanoj izjavi.

Dejvid Hols, pomoćnik direktora, izjasnio se krivim po optužbi za nesavesno korišćenje smrtonosnog oružja.

- Da je bilo ko od ove tri osobe - Alek Boldvin, Hana Gutijerez-Rid ili Dejvid Hols - uradio svoj posao, Halina Hačins bi danas bila živa. To je tako jednostavno - rekla je Andrea Reeb, specijalni tužilac kojeg je "DA" imenovao za slučaj.

Foto: Profimedia

 

 

- Dokazi jasno pokazuju obrazac kriminalnog zanemarivanja bezbednosti na setu filma 'Rust'. U Novom Meksiku nema mesta za filmske setove koji ne shvataju ozbiljno posvećenost naše države bezbednosti oružja i javnoj bezbednosti - dodala je ona.

Foto: Profimedia

 

 

I Boldvin i Gutijerez-Rid se suočavaju sa maksimalno 18 meseci zatvora ako budu osuđeni.

Podsetimo, holivudski glumac Alek Boldvin (64), slučajno je upucao i ubio Halinu Hačins na setu vestern filma u oktobru 2021. godine. Glumac je 15 meseci negirao odgovornost za nesreću, insistirajući da nije povukao obarač, uprkos forenzičkoj analizi FBI pištolja koji je koristio i zaključeno je da ipak jeste povukao obarač. Boldvina je prvo tužio Halinin udovac Metju 2022. godine, ali je tužbu rešio neotkrivenom sumom.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".