Goran Đokić (1986), koga su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, identifikovali kao izvršioca, podigao je ruku na sebe. Pucao je sebi u glavu.

Prolaznici su pre dva dana pronašli njegovo telo na parkingu u Partizanske avijacije, a policija je u automobilu marke "fijat" uz njegovo telo pronašla pištolj kojim se ubio i oproštajno pismo. On je, navodno, u pismu priznao oba ubistva, a sumnja se da je upao u dugove i zbog toga učinio zločin.

Pismo je, najverovatnije, napisao supruzi. U njemu, između ostalog, kaže:

- Neno moja, ne mogu više da izdržim. Plačem za svim što sam izgubio. Naše anđele i tebe. Za sve sam ja kriv. Čuvaj naše devojčice. Sve vas volim puno.

Foto: Fejsbuk printskrin

 

Đokić je, kako se sumnja, sredinom januara ove godine, iz koristoljublja, u stanu u Ulici Marka Pola, ubio sestre Đokić. Oštrim predmetom je usmrtio Jelisavetu, a udarcima po glavi ubio Gordanu.

Posle izvršenog krivičnog dela, sa sobom je, navodno, odneo mobilni telefon i platnu karticu oštećenih sa koje je podigao milion dinara. Pretpostavlja se da nije mogao da izdrži grižu savesti, pa je presudio sebi.

Foto: Novosti

 

Kako mediji pišu, Đokić je poznavao sestre Đukić i navodno je bio u kontaktu sa njima. Slučaj su policiji prijavile komšije, koje su osetile neprijatan miris iz stana i primetile da se sestre ne pojavljuju 10 dana. Tada su ispričali policiji da su oko Božića videle mlađeg muškarca kako ulazi u stan u kojem su sestre živele. Pretpostavku da su sestre poznavale ubicu tada je potkrepljivala činjenica da vrata na stanu nisu bila obijena, kao i da je ubica, nakon što je žrtve usmrtio zaključao stan.

Od početka istrage policija je proveravala sve kontakte sestara, sa kim su se družile, da li su imale eventualno problem sa nekom osobom, da li bi neko profitirao od njihove smrti. Dve sestre su živele zajedno pet godina, a, prema rečima komšija, bile su veoma bliske. Jelisaveta koja je bila vlasnik stana sa sestrom Gordanom nedavno je navodno prodala vikendicu i imala je novac od te prodate imovine.

Foto: Novosti

 

Očigledno je da je Đokiću bio potreban novac, ali istraga će pokazati da li su spekulacije koje su se juče pojavile u javnosti tačne. Navodno, zaplet priče počeo je u Domu za stare, u kojem je Đokić radio, a gde je umro muž jedne od starica, Jelisavete.

Posle smrti muža ona je ofarbala kosu i potpuno se promenila. To je mnogima bio razlog da posumnjaju da se viđa sa Đokićem, a da je "veza" koju je imala sa više od dva puta mlađim muškarcem života koštala nju, njenu sestru i tog čoveka.

NIKO NIJE DOLAZIO

KOMŠIJE su ispričale policiji da niko od rođaka ili familije sestara Đukić nije dolazio otkako su ubijene, niti je pitao za njih. Sestre nisu imale decu, a muževi su im umrli. A, komšijama nisu rekle da li su sa nekim sklopile ugovor o doživotnom izdržavanju, što je logično, jer su obe bile vremešne.

POROČNI GORAN?

Za Gorana koji je izvršio monstruozan zločin govori se da je voleo da se kocka i da je radio u nekom servisu za klime. NJegov stariji brat je nastradao pre nekoliko godina dok je popravljao struju na terenu, dok je otac bivši potpukovnik i sada drži servis za tehniku u zgradi gde živi Đokićeva porodica.

NIJE RADIO U DOMU

U SKROMNOM lokalu, servisu za popravku kompjutera u Ulici Nedeljka Čabrinovića na Bežanijskoj kosi, sedi slomljen čovek, otac Gorana Đokića. Zoran juče je za medije kazao da njegov sin nikada nije radio u Domu za stara lica nego je bio zaposlen u njihovom servisu za održavanje kompjutera. Ovaj slomljeni čovek molio je da novinari prestanu da ga ispituju jer odgovore na njihova pitanja on nema.

Goran Đokić je bio prijavljen na adresi u Ulici LJubinke Bobić, ali godinama tamo nije živeo.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".