Glumac Milan Lane Gutović bio je jedan od najboljih jugoslovenskih i srpskih glumaca, jedan od čuvenih beba Bojana Stupice, zajedno sa kolegama sa klase Josifom Tatićem, Svetlanom Bojković, Ivanom Bekrjarevom i Tanasijem Uzunovićem, koje je Bojan primio u stalni angažman Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Foto: Milutin Labudović

 

 

Popularnost na televiziji je stekao ulogama u serijama "Bolji život", "Otvorena vrata", a večito će ostati upamćen kao Srećko Šojić u "Tesnoj koži".

Bio je pravi pustolov, poput onog u istoimenoj seriji koju je vodio na RTS-u, a o njegovom privatnom životu se malo toga znalo.

Preminuo je u avgustu 2021. godine, a iza sebe je ostavio suprugu Biljanu Knežević, balerinu Pozorišta na Terazijama sa kojima ima sinove Janka i Spasoja.

Iz prvog braka ima ćerku Milicu, a kako je i sama Milica napomenula nakon smrti svog oca, glumac je imao još jednu ćerku, Nevenu.

- Htela bih da napomenem, i da zamolim novinare, da isprave grešku koja se potkrala, a koja se danima provlači kroz vesti. Moj otac je imao četvoro dece! Ja imam mlađu sestru Nevenu koja kroz ove teške trenutke prolazi sa svima nama. Hvala na razumevanju! - napisala je Milica.

Najstarija Lanetova ćerka je krenula očevima stopama, a pored glume se bavi i baletom. 

Kako mnogi kažu, veoma liči na oca, a osim fizičke sličnosti, očigledno je nasledila i glumački talenat.

Imali smo priliku da je gledamo u serijama "Mješoviti brak", "Urgentni centar" "Hotel sa sedam zvezdica", kao i u filmovima "Ivkova slava", "Odbačen", "Beli lavovi", a poslednjih godina je svoj fokus usmerila na balet.

Foto: Jutjub printskrin/Vodič za roditelje

 

 

Ima svoj studio baleta i predaje deci predškolskog i školskog uzrasta. 

- Ja sam i glumica i balerina. Mene je pedagogija oduvek interesovala, deca su strašno iskrena i to je predivno kod njih -ispričala je jednom Milica.

Milica je udata za Dragana Maksimovića i ima sedmogodišnjeg sina.

 

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".