U opštini Glogovac kao žrtve ubistva pominju se Emin Emini, Ibuš Hamza, Hizri Hajrizi, Šaban Hoti, Safet Hisenaj, Baškim Rašiti, LJutfi DŽemšiti, Šikiri Zimeri i Hasan Hodža i Ajet Gaši, prenosi Ekonomija onlajn.

U opštini Lipljan kao žrtve ubistva pominju se Bojan Cvetković, Žarko Filipović, Dragoljub Tanasković, Života Todorović, Dragan Vučetivić.

U opštini Podujevo kao žrtva se pominje Osman Sinani, dok se u opštini Orahovac pominje Cvetko Plević, kao i Hisen Krasnići. U Suvoj Reci, LJatife Kololi i Rruše Kololi.

Kao žrtve prisilnog nestanka u Uroševcu pominju se: Rahim Eljezi, Riza Kiki, Faik Reci i Nezir Topojani. Palj Krasnići se pominje u Đakovici.

Specijalno tužilaštvo je 30. septembra 2022. godine podnelo potvrđenu izmenjenu optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija, koja se sastoji od deset tačaka, gde se terete za ratne zločine i zločine protiv čovečanstvo.

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Printskrin

 

Kancelarija specijalizovanog tužioca je 29. aprila 2022. godine podnela izmenjenu optužnicu protiv Hašima Tačija, Kadrija Veselija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija, u kojoj se tvrdi da su četvorica optuženih počinili i ratne zločine u Gnjilanu, Budakovu i Semetištu.

Foto: Tanjug/AP

 

Foto: Tanjug/AP

 

Dana 9. novembra 2020. godine, u svojim prvim pojavljivanjima, Jakup Krasnići i Hašim Tači izjasnili su se da nisu krivi po optužbama koje im se stavljaju na teret. Veselji je isto izjavio u svom pojavljivanju 10. novembra, kao i Redžep Seljimi 11. novembra.

Optužnica protiv Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija potvrđena je 26. oktobra 2020. godine.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

(Kosovo online)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".