Na predstavu je došla i sama Lepa Brena, ali i brojni poznati, među kojima i bivši hrvatski predsednik Stipe Mesić, koji je izjavio da "više ništa nije bilo isto kada se ona pojavila".

- Odmah je postala zvezda, izvukla je harmonikaše iz opskurnih restorana na televiziju i domaće top liste. Ona je muzičku scenu Jugoslavije promenila. Ona je bila jedno iznenađenje. Najpre su je dočekali s čuđenjem, a onda je pokazala da je ona nešto drugo, pokazala je da za nju ne postoje granice republika, promenila je totalno muzičku scenu rekao je Mesić za RTL.

Juče je u Kerempuhu održana i pretpremijera predstave koja je organizovana posle velike pomame za najpre najavljena dva datuma, 7. i 8. mart.

Foto: Nikola Obućina/V. Danilov

 

Takođe, u petak 10. marta predstava će biti izvedena i u Rijeci, a organizatori najavljuju da će upravo tamo biti najveće uzbuđenje.

- Veoma sam iznenađena, srećna i vrlo ponosna što imam čast i priliku da budem na projektu, koji nije direktno vezan za mene, ali moj lik i delo se ipak provlači kroz čitavu priču - rekla je Lepa Brena o predstavi za Dnevnik Nove TV.

Foto: N. Fifić

 

U glumačko-pevačko-plesnom komadu Lepa Brena Prodžekt problematiziraju se fenomen Brenine popularnosti, tragičan raspad bivše države, ali i nesrećna sudbina svih njenih građana. I sve to ispričano je kroz ženu koja je bila simbol Jugoslavije; čak pet likova Lepe Brene stopilo se u jednu priču i poruku.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".