“Kada je u pitanju impulsivno trošenje, možemo sedeti ovde i pričati celi dan o tome kako to ne bi trebalo da radimo, ali stvarnost je takva da ponekad samo želimo da kupimo neku glupost“, počela je Leksa svoj video.

Tako na primer, iako je velika ljubiteljka knjiga, ona ih više ne kupuje, već ih iznajmljuje u biblioteci.

@theavocadotoastbudget A breakdown of how I paid off $20k credit card debt in a year! #creditcarddebt #debtfreedon ♬ original sound - Lexa | Personal Finance

“A ako imam potrebu da kupim neku bespotrebnu stvar, onda odem na mesta poput prodavnice gde su stvari jedan dolar ili u second hand radnje, gde stvari koštaju manje nego što bi bile da sam išla u Target kad sam bila u tom elementu. Na kraju ću potrošiti manje novca“, poručila je.

Leksa je takođe otkrila da radije kupuje na mestima koja imaju pravila povraćaja novca.

„Na taj način, ako kupca obuzme griža savesti kad dođe kući i shvati da je impulsivno potrošio pare i da zapravo ne želi te stvari, moći će da ih vrati, a svoj novac će dobiti nazad“, rekla je.

NJen treći savet je da uvek možete kupovati online, ali pokušajte da pričekate 24 sata pre nego što kliknete na dugme „poruči“ kako biste bili sigurni da stvarno želite te artikle, prenosi Nova.rs.

NJenim pratiocima su se svidele ove ideje za štednju novca, a neki su otkrili i svoje metode:

“Počeo sam da kupuje deonice u danima kada ne trošim ili na svoj štedni račun s visokim prihodom, čak i ako je samo pet dolara“, „Uvek odložim kupovinu za dan kasnije, a tada me mahom prođe želja“.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".