“Када је у питању импулсивно трошење, можемо седети овде и причати цели дан о томе како то не би требало да радимо, али стварност је таква да понекад само желимо да купимо неку глупост“, почела је Лекса свој видео.

Тако на пример, иако је велика љубитељка књига, она их више не купује, већ их изнајмљује у библиотеци.

@theavocadotoastbudget A breakdown of how I paid off $20k credit card debt in a year! #creditcarddebt #debtfreedon ♬ original sound - Lexa | Personal Finance

“А ако имам потребу да купим неку беспотребну ствар, онда одем на места попут продавнице где су ствари један долар или у сецонд ханд радње, где ствари коштају мање него што би биле да сам ишла у Таргет кад сам била у том елементу. На крају ћу потрошити мање новца“, поручила је.

Лекса је такође открила да радије купује на местима која имају правила повраћаја новца.

„На тај начин, ако купца обузме грижа савести кад дође кући и схвати да је импулсивно потрошио паре и да заправо не жели те ствари, моћи ће да их врати, а свој новац ће добити назад“, рекла је.

Њен трећи савет је да увек можете куповати онлине, али покушајте да причекате 24 сата пре него што кликнете на дугме „поручи“ како бисте били сигурни да стварно желите те артикле, преноси Нова.рс.

Њеним пратиоцима су се свиделе ове идеје за штедњу новца, а неки су открили и своје методе:

“Почео сам да купује деонице у данима када не трошим или на свој штедни рачун с високим приходом, чак и ако је само пет долара“, „Увек одложим куповину за дан касније, а тада ме махом прође жеља“.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".