Radoš Bajić vratio se danas u Petlovac, a o tome je pisao na svom Instagram profilu.

- I tako… Odlasci su tužni, a ponovni susreti setni, nostalgični i emotivni. Posle 17 godina od početka i sedam od završetka snimanja “Sela gori” - danas sam ponovo obišao svoju kuću u Petlovcu, to jest u selu Kukljin nedaleko od Kruševca - piše Bajić.

Glumac je sreo i svoju gazdaricu, baka Canu.

- Nema više Mande, nema Žote i sudije Velibora, nema Dragojla, ni Đode, ni inspektora Kečića, ni Mitra iz Dubiča - ali je sećanje na njih živo i nezaboravno. Nema ni našeg domacina Rake Petrovića, ni njegovog sina Radeta…Tuga…Dočekala me naša Cana, koja nas je za deceniju snimanja stotinama puta gostila sa najboljim krofnama, mekikama i gibanicom…Uz poneku suzu dok me ispraćala rekla je: “Dođite, dođite svi…” O tome šta sam joj odgovorio - drugi put... - napisao je glumac.

Inače, Petlovac je zapravo izmišljeno selo koje se nalazi između Kruševca i Trstenika i to baš na zapadnoj Moravi. Serija je snimana u selima Kukljin (opština Kruševac), Bogdanje (opština Trstenik), okolini Kragujevca i Trsteniku.

Upravo Kukljin "glumi" selo Petlovac gde se nalazi Radašinova kuća i kafana DŽame i Jakoja, dok se u selu Bogdanje nalazi kuća Smiljane, Dragojla i prijatelja Mitra. Radašinova kuća je zapravo baka Canina kuća. Ona je ispričala svoja iskustva sa filmskom ekipom i kako je bilo na snimanju.

BONUS VIDEO: