Postoji čak 11 načina da izbacite mrave iz kuće:

1. Lepljiva traka

Da li vojska mrava maršira prema teglici kolača na vašoj radnoj ploči ili nekoj slatkoj nagradi u vašoj ostavi? Evo kako da se oslobodite mrava koristeći samo lepljivu traku: Napravite "jarak" oko objekta tako što ćete ga okružiti lepljivom trakom ili lepljivom trakom postavljenom lepljivom stranom ka gore. Uvek je dobra ideja imati svemoguću lepljivu traku kod kuće!

2. Kreda

Još jedan odličan primer kako da se oslobodite mrava: držite ih u zalivu tako što ćete nacrtati liniju oko ulaznih tačaka kod kuće. Mravi će biti odbijeni od kalcijum karbonata u kredi, koji je zapravo sačinjen od mlevenih i komprimiranih školjki morskih životinja. Raspršite prah kredom oko vrtnih biljaka da odbijete mrave i puževe.

Foto: Printskrin Jutjub/Green life

 

 

3. Brašno

Pitate se kako se rešiti mrava bez opasnih pesticida? Pospite liniju brašna po policama za ostave i gde god vidite mrave da ulaze u kuću. Mravi neće preći granicu, jer ih brašno odbija.

4. Saksije za cveće i kipuća voda

Ako mravi napadaju vaše dvorište, saksija vam može pomoći da rešite problem. Evo kako ovako ubijati mrave: postavite saksiju naopačke preko mravinjaka. Sipajte kipuću vodu kroz otvor za odvod i spalićete njihovu kuću.

Foto: Printskrin Jutjub/AGROmedia

 

 

5. Limun

Nisu vam potrebni insekticidi ili zamke za mrave da biste zaštitili vašu kuhinju. Koristite limunove oni su moćniji nego što možda mislite. Evo kako da se rešite mrava uz pomoć limuna: prvo, poprskajte malo limunovog soka na pragovima vrata i okvirima prozora. Zatim iscedite sok od limuna u bilo koje rupe ili pukotine u koje ulaze mravi.

Konačno, postavite male kriške limunove kore oko spoljnog ulaza. Mravi će dobiti poruku da nisu dobrodošli. Limun je takođe efikasan protiv bubašvaba i buva: Jednostavno izmešajte sok od 4 limuna (zajedno sa korom) sa 2 litre vode i operite podove njime; onda gledajte kako buve i bubašvabe beže. Mrze taj miris!

6. Pomorandže

Oslobodite se mrava u vašoj bašti, na terasi i uz temelje vaše kuće. U blenderu, napravite glatko pire od nekoliko kora narandže i 1 čaše tople vode. Polako sipajte rastvor preko i u mravinjake kako biste uništili male štetočine.

7. Biber

Mravi uglavnom traže šećer. Dajte im malo bibera! Kajenski biber posipan na mestima gde mravi traže, kao što su duž ivica vaših radnih ploča ili na vašoj podlozi, reći će im da nema šećera. Ako nađete matičnu koloniju u vašoj kuhinji, biber će pomoći da ih se otarasite. Sipajte biber u mravlju rupu i kažite "zbogom" mravima.

8. So

Ako mravi idu stazom do vašeg doma, zaustavite ih posipanjem soli preko okvira vrata ili direktno na njihovim stazama. Mravi će biti obeshrabreni da pređu ovu barijeru.

9. Sirće

Evo kako ubijati mrave sirćetom. Ulijte jednake količine vode i sirće u bocu za prskanje. Zatim prskajte po mravinjacima i oko područja gde vidite insekte. Mravi mrze miris sirćeta. NJima neće trebati dugo da pređu na bolje mirisne četvrti.

Foto: Printskrin Jutjub/O svemu i svačemu

 

 

10. Talk puder

Za efikasan organski način da odbijete mrave, raspršite talk puder oko temelja kuće i poznatih tačaka ulaska, kao što su vrata i prozori. Drugi efikasni organski repelenti uključuju kremu od kamena, sumpor u prahu i ulje karanfilića. Takođe možete pokušati da posadite mentu/nanu oko temelja kuće.

11. Kućna hemija

Izmešajte jednake količine vode i alkoholnog sirćeta, sa 10 kapi tečnog deterdženta za suđe. Stavite dobijenu tečnost u raspršivač pa isprskajte mrave tim rastvorom. Ovo će ih ubiti u sekundi, a pri tome će izbrisati i njihov specifičan miris po kojem se orjentišu pa nove kolone mrava neće doći.

(Stil)

BONUS VIDEO: