Постоји чак 11 начина да избаците мраве из куће:

1. Лепљива трака

Да ли војска мрава маршира према теглици колача на вашој радној плочи или некој слаткој награди у вашој остави? Ево како да се ослободите мрава користећи само лепљиву траку: Направите "јарак" око објекта тако што ћете га окружити лепљивом траком или лепљивом траком постављеном лепљивом страном ка горе. Увек је добра идеја имати свемогућу лепљиву траку код куће!

2. Kреда

Још један одличан пример како да се ослободите мрава: држите их у заливу тако што ћете нацртати линију око улазних тачака код куће. Мрави ће бити одбијени од калцијум карбоната у креди, који је заправо сачињен од млевених и компримираних шкољки морских животиња. Распршите прах кредом око вртних биљака да одбијете мраве и пужеве.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Green life

 

 

3. Брашно

Питате се како се решити мрава без опасних пестицида? Поспите линију брашна по полицама за оставе и где год видите мраве да улазе у кућу. Мрави неће прећи границу, јер их брашно одбија.

4. Саксије за цвеће и кипућа вода

Ако мрави нападају ваше двориште, саксија вам може помоћи да решите проблем. Ево како овако убијати мраве: поставите саксију наопачке преко мравињака. Сипајте кипућу воду кроз отвор за одвод и спалићете њихову кућу.

Фото: Принтскрин Јутјуб/AGROmedia

 

 

5. Лимун

Нису вам потребни инсектициди или замке за мраве да бисте заштитили вашу кухињу. Kористите лимунове они су моћнији него што можда мислите. Ево како да се решите мрава уз помоћ лимуна: прво, попрскајте мало лимуновог сока на праговима врата и оквирима прозора. Затим исцедите сок од лимуна у било које рупе или пукотине у које улазе мрави.

Kоначно, поставите мале кришке лимунове коре око спољног улаза. Мрави ће добити поруку да нису добродошли. Лимун је такође ефикасан против бубашваба и бува: Једноставно измешајте сок од 4 лимуна (заједно са кором) са 2 литре воде и оперите подове њиме; онда гледајте како буве и бубашвабе беже. Мрзе тај мирис!

6. Поморанџе

Ослободите се мрава у вашој башти, на тераси и уз темеље ваше куће. У блендеру, направите глатко пире од неколико кора наранџе и 1 чаше топле воде. Полако сипајте раствор преко и у мравињаке како бисте уништили мале штеточине.

7. Бибер

Мрави углавном траже шећер. Дајте им мало бибера! Kајенски бибер посипан на местима где мрави траже, као што су дуж ивица ваших радних плоча или на вашој подлози, рећи ће им да нема шећера. Ако нађете матичну колонију у вашој кухињи, бибер ће помоћи да их се отарасите. Сипајте бибер у мрављу рупу и кажите "збогом" мравима.

8. Со

Ако мрави иду стазом до вашег дома, зауставите их посипањем соли преко оквира врата или директно на њиховим стазама. Мрави ће бити обесхрабрени да пређу ову баријеру.

9. Сирће

Ево како убијати мраве сирћетом. Улијте једнаке количине воде и сирће у боцу за прскање. Затим прскајте по мравињацима и око подручја где видите инсекте. Мрави мрзе мирис сирћета. Њима неће требати дуго да пређу на боље мирисне четврти.

Фото: Принтскрин Јутјуб/О свему и свачему

 

 

10. Талк пудер

За ефикасан органски начин да одбијете мраве, распршите талк пудер око темеља куће и познатих тачака уласка, као што су врата и прозори. Други ефикасни органски репеленти укључују крему од камена, сумпор у праху и уље каранфилића. Такође можете покушати да посадите менту/нану око темеља куће.

11. Kућна хемија

Измешајте једнаке количине воде и алкохолног сирћета, са 10 капи течног детерџента за суђе. Ставите добијену течност у распршивач па испрскајте мраве тим раствором. Ово ће их убити у секунди, а при томе ће избрисати и њихов специфичан мирис по којем се орјентишу па нове колоне мрава неће доћи.

(Стил)

БОНУС ВИДЕО: