Za njima, osim svih raspoloživih jedinica MUP Srbije, poput Rečne policije, Žandarmerije i vatrogasaca, tragaju i pripadnici Vojske Srbije, kao i članovi porodica, prijatelji i brojni alasi, kajakaši, obični građani, koji "češljaju" svaki metar reka Dunav i Tamiš, grmlje, priobalja...

Porodice nestalih, preko medija i društvenih mreža, apeluju na sve koji su u mogućnosti da im pomognu.

- Molimo ljude dobre volje da se uključe u potragu za vikend. Potrebni su nam čamci, posebno sa sonarima, kajaci, termovizijska oprema, pešaci, ljudi koji imaju i dobri su sa snimanjem iz dronova. Sastanak pešaka je kod "Renata" u 8,30 sati, odnosno kod splava "Sidro" u 7 na Tamišu - stoji u jednoj od objava, ispod koje je broj telefona Dušana Markovića 063-72-01-102.

Foto: Društvene mreže

 

Inače, četvorica prijatelja, od kojih se spasio samo Mane Knežević, koji je uz pomoć sedišta iz čamca od plute, uspeo da ispliva iz Dunava i koji se i sam uključio u potragu za nestalima, druguju dugi niz godina. 

Kako nam je rečeno, svaki slobodan trenutak su provodili zajedno i s porodicama na reci i obali, odmarali uz roštilj, pa je tako bilo i u subotu. Trojica od nji su bili i dobri plivači, osim Nenada, koji je bio poluplivač, ali koji je, kako saznajemo, kada je na čamcu, iz bezbednosnih razloga, uvek na sebi nosio sigurnosni prsluk.

Za sada, nažalost, nema traga od trojice muškaraca, a iz policije su potvrdili da su tokom dosadašnje istrage, pronađena samo dva ranca koje pripadaju nestalima.

BONUS VIDEO: 

JEZIVA TUČA "DELIJA" I "GROBARA" NA NOVOM BEOGRADU: Napadnuti dok su igrali košarku

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".