Pilot Nijaz Delić leteo je 56 godina, ali se ne seća ovakve tragedije kakva se danas dogodila na pulskom aerodromu kada je dvoje stranih državljana izgubilo živote prilikom poletanja malog privatnog aviona.

- Nemam baš previše saznanja na osnovu kojih bih mogao imati širu sliku o tragičnom događaju, ali znamo već sada da se tragedija dogodila prilikom poletanja i da je avion potpuno izgoreo. Ovako nešto događa se izuzetno, ali izuzetno retko. Ja lično ne mogu da se setim kada sam poslednji put čuo za ovako nešto - govori iskusni pilot Delić čija porodica u Puli već dugi niz godina vodi kompaniju "Delić Air".

Pojašnjava kako u pitanju može biti milion sitnica, ali on ipak pretpostavlja da je ili pilot bio nedovoljno iskusan s vetrom, ili je zaboravio da deblokira neku od brojnih komandi.

 

 

- Malim avionima vetar zna da stvara probleme, ali ako je pilot imao više od 300 sati leta, tako nešto mu ipak ne bi trebalo predstavljati poteškoću. Mada danas jeste duvao jak vetar. Možda su zaboravili na gorivo… Teško mi je to sad da procenim. Evidentno da je avion pao i da se potom zapalio nakon udarca. Inače, to je jako čvrst, kvalitetan i ekonomičan avion, sačinjen od specijalne plastike. Šta ih je prevarilo, može pokazati samo vreme - kaže Delić.

(istra24)

BONUS VIDEO: