Osuđen je na dve i po godine zatvora i novčanu kaznu od 3.787 evra troškova suda i veštačenja.

Podsetimo, prijavu protiv Škare za silovanje podnela je lekarka nakon što joj je zapslena AK Siget ispričala da ju je početkom avgusta 2019. godine seksualno napastvovao nadređeni u prostorijama firme. Žena je i svedočila protiv Škare, detaljno opisavši seksualno zlostavljanje, piše Indeks

Ispričala je da ju je Škaro desnom rukom primio oko struka, nabio na sebe i levu ruku joj gurnuo u grudnjak. U jednom se trenutku, ispričala je, uspela iščupati i rekla mu da stane. No on je nije poslušao.

- Jednu ruku mi je stavio na leđa, a drugu mi je zavukao ispod haljine. Molila sam ga da prestane, a on je rekao da će raditi šta želi, da će me baciti na krevet u sobi i silovati - ispričala je žena.

Nije mogla da se oslobodi, a Škaro joj je tada počeo gurati ruku u gaćice, ispričala je. Dodala je da ju je nakon svega Škaro pitao da li joj se može li izviniti, na šta mu je ona rekla da za to nema oproštaja. Škarin prijatelj navodno joj je nudio 80 hiljada evra da ćuti o svemu.

Optužnica za silovanje i spolno uznemiravanje

Optužnica protiv Škare podnesena je krajem novembar iste godine.

Suđenje mu je počelo u septembar 2020., kada je negirao krivicu. Tužilaštvo je tada tražilo da se sa suđenja isključi javnost, s čime se odbrana složila, a sud je tom zahtevu udovoljio. Škaro je dobio jedinstvenu kaznu od dve i po godine zatvora, a nije se pojavio na izricanju presude, prenosi Večernji list.

Takođe, on mora da plati sudske troškove i troškove veštačenja.

Podsetimo, Damir Škaro je predstavljao Jugoslaviju na nekoliko Olimpijskih igara. Najveći uspeh u karijeri bilo je osvajanje bronzane medalje na Letnjim olimpijskim igrama 1988. u Seulu, u poluteškoj kategoriji. Takmičio se na Olimpijskim igrama 1980. i Olimpijskim igrama 1984. godine

Škaro je bio izabran u Hrvatski sabor 1995. godine kao član političke partije HDZ.

BONUS VIDEO:

JEZIVA TUČA "DELIJA" I "GROBARA" NA NOVOM BEOGRADU: Napadnuti dok su igrali košarku

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".