Nezvanično se saznaje da je avion, pun goriva, pao prilikom poletanja i da su u nesreći poginule dve osobe. Navodno se radi o stranim državljanima, supružnicima.

Kako se nezvanično saznaju tamošnji mediji, stradali su nemački državljani. Na lice mesta su upućene ekipe Hitne medicinske pomoći i vatrogasaca. Zbog nesreće su do daljeg otkazani svi letovi.

Glas Istre piše da je model aviona koji je pao u Puli - Virus Pipistrel. Reč je o avionu slovenačke proizvodnje, dvosedu sa jednim motorom, koji proizvodi kompanija Pipistrel u Sloveniji i Italiji.

Foto: Profimedia

 

 

Prodaje se kao ultralaki i laki sportski avion. Prvi model je svetlo dana ugledao 1999. godine. Nakon toga je proizveden u više varijanti s različitim motorima, rasponom krila i konfiguracijama.

Prva službena objava stigla je i iz "Zračne luke" u Puli. Oni navode da se nesreća dogodila nakon podneva i da su život izgubili strani državljani.

- U toku su službena postupanja koja sprovode nadležne službe te ćemo javnost pravovremeno obavestiti o novim saznanjima čim nam nove informacije budu dostupne - ističu iz ZL Pula, dodavši da izražavaju duboko saučešće zbog nesretnog događaja.

BONUS VIDEO: