SAŠA Popović i bivša rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović su rođaci. Iako to možda deluje čudno, prvenstveno zbog toga što dosad u javnosti o tome nisu govorili, ipak je istina. To je potvrdila i prof. dr Ivanka Popović lično.

Kada je ta informacija počela da kruži internetom, da su Saša i Ivanka brat i sestra od strica Popović nije bio u zemlji da potvrdi ili demntuje navode ali je zato prof. dr Popović, koja kazala istinu, ali nije bila baš mnogo rečita.

- U srodstvu smo, sedmo koleno. Ne bih to nazvala bliskim srodstvom. Osim senzacionalizma, ne vidim zašto je ta informacija bitna - napisala je bivša rektorka Beogradskog univerziteta u poruci.

Foto: Petar Milošević

 

 

- Rođena je 1959. godine u Rio de Žaneiru. Deda joj je bio senator Daka Popović, prvi ban Dunavske banovine, a otac ambasador Gavra Popović, inače jugoslovenski diplomata. Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Alimpije Popović, Ivankin stric, bio je prvi gradonačelnik Novog Sada nakon Drugog svjetskog rata - piše između ostalog u biografiji rektorke.

Niko od ovih imena koja se pominju nije Popoviću blizak rod, ali već je poznato da i Saša potiče iz svešteničke porodice iz Novog Sada. NJegov deda bio je pop u jednoj crkvi u prestonici Vojvodine.

- Moj deda i sva njegova braća bili su sveštenici u novosadskim crkvama. Imao sam divno, bezbrižno detinjstvo. U velikoj crkvenoj kući živela je naša porodica i porodica mog strica. Pored nas je bila ugostiteljska škola, koja je u porti imala sportsko igralište. Čim bih ustao, izlazio sam s loptom na teren, žonglirao besomučno, po pet hiljada puta sam udarao loptu da ne padne na zemlju - rekao je jednom prilikom direktor "Granda".

Foto: Jutjub printskrin/Al Jazeera Balkans

 

 

Pre nego što je počeo da se bavi muzikom, Popović je studirao na Poslovno-pravnom fakultetu u Novom Sadu i bio je dobar student. Stigao je do treće godine, kad je odlučio da napusti studije i osnuje svoj bend. Da je, kojim slučajem, uspeo da završi prava, Saša bi danas možda radio neki sasvim drugačiji posao, daleko od domašaja estrade, ali je pitanje da li bi na taj način uspeo da stekne veliko bogatstvo.

BONUS VIDEO

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".