Seka važi za pravu domaćicu, pa tako kada su veliki praznici u pitanju, ona obožava da dekoriše dom i da spremi najukusniju hranu.
Od kada je dobila decu, Seka uživa u ulozi majke i domaćice pa rado i sa ostalim majkama deli recepte koje pravi svojoj porodici.
Ona i ove godne sprema tradicionalnu "šargarepa" tortu koja važi za jednu od najukusnijih.
Priprema ove torte je vrlo jednostavna, a Seka je otkrila recept do detalja:
Pročitajte još
Umutiti prvo jaja, pa dodavati redom ulje, šećer, vanilu, a potom pomešane sve praškaste satojke (brašno, prašak za pecivo, kvasac, cimet, so). Na kraju se dodaju šargarepe, sve se dobro promeša, izlije u pleh sa papirom za pečenje, i peče u unapred ugrejanoj rerni na 180C dok ne bude čista čačkalica. Potrebno je oko sat i po da ga ispečem, a verovatno u širem plehu treba manje.
Umutiti pavlaku i krem sir, dodati šećer, dobro sjediniti i filovati ohlađeni biskvit. Služiti hladno, još je lepša kad ostoji dan, dva.