Сека важи за праву домаћицу, па тако када су велики празници у питању, она обожава да декорише дом и да спреми најукуснију храну.

Од када је добила децу, Сека ужива у улози мајке и домаћице па радо и са осталим мајкама дели рецепте које прави својој породици.

Она и ове годне спрема традиционалну "шаргарепа" торту која важи за једну од најукуснијих.  

 

Припрема ове торте је врло једноставна, а Сека је открила рецепт до детаља: 

Умутити прво јаја, па додавати редом уље, шећер, ванилу, а потом помешане све прашкасте сатојке (брашно, прашак за пециво, квасац, цимет, со). На крају се додају шаргарепе, све се добро промеша, излије у плех са папиром за печење, и пече у унапред угрејаној рерни на 180Ц док не буде чиста чачкалица. Потребно је око сат и по да га испечем, а вероватно у ширем плеху треба мање.

Умутити павлаку и крем сир, додати шећер, добро сјединити и филовати охлађени бисквит. Служити хладно, још је лепша кад остоји дан, два.

БОНУС ВИДЕО: