Потребно је да јагоде потопите у посуду са водом, потом по њима поспите једну до две кашичице соде бикарбоне. Рукама измешајте како би се сода равномерно распоредила по јагодама и отопила. Сода иначе важи у домаћинству као један од најбољих састојака за чићшење. 

Фото: Петар Милошевић

 

Тако потопљене јагоде оставите да стоје пола сата, а потом поново оперите јагоде и потопите их још мало у воду. Касније јагоде можете још једном да оперети под млазом воде и оне су спремне за употребу.

Још један састојак који користимо у спремању хране, одличан је за дезинфекцију и ћишћење од токсина. Реч је о алкохолном сирћету. Сирће као и сода бикарбона брзином светлости убијају микроорганизме  на воћу и површинама. 

Фото: Профимедиа

 

Воће се прво остави у сирћету двадесет минута, а након тога се може мало испрати и оставити у мешавини соде бикарбоне и воде. То је најбољи начин да будете сигурни да је опрано.

БОНУС ВИДЕО: