Poznata serija "Srećni ljudi" jedna je od omiljenih kod publike, a svaka njena repriza dobija još više obožavalaca.

Aktuelnost "Srećnih ljudi" se nikada nije dovodila u pitanje jer su se mnogi pronašli u seriji, a brojni glumci koji su igrali u njoj još uvek privlače pažnju.

Foto: Jutjub printskrin

 

 

Jedna od njih je i LJiljana Đurić, koja je igrala lik Necine učiteljice.

NJena rečenica: "Deco, ovo nije smešno" spada u red kultnih, a mnogi kritičari su LJiljanu pohvalili zbog sjajnog prikaza stroge učiteljice čije fasade padaju kada je dodirnu životne priče njenih učenika.

Đurićeva se tokom godina fizički promenila, a nedavno je gostovala u jednoj emisiji.

- U Šapcu sam odigrala jednu od mojih nadražih uloga. Ova uloga nije važna jer sam ja dobila tri različite nagrade na tri različita festivala, ona je doživela debakl u Sarajevu, zbog privatnih svađa među glumcima. Ali tad sam ja odrasla. Odrasla sam jer sam na jednoj od repriza istinski doživela pravu katarzu. Tada sam shvatila i Aristotela i svu teoriju koju sam učila u životu. Mislim da je to prekretnica u mom životu - ispričala je glumica i nastavila:

Foto: Zoran Jovanović Mačak

 

 

- U predstavi postoji monolog koji traje 7-8 minuta. Ja sam bukvalno potrgala haljinu sa sebe. Sela i pustila onako da mi noge vise sa bine, zaplaka se i rekla: “LJudi, ja se ne zovem Sibina Zlatić, meni je ime LJiljana Đurić”. U sali je nastao tajac. Prolomio se takav aplauz. Mislim da je i publika shvatila da se tad dogodilo nešto što se ne događa svaki dan. I tada sam shvatila da sam ja razumela samu sebe i potrebu zašto se bavim ovim poslom - rekla je u emisiji "Naši ljudi".

LJiljana je rođena u Konjicu (BIH), 16. marta 1955. godine, a za ulogu u predstavi Samo da znaš koliko te volim dobila je dve nagrade, prvu za najbolju žensku ulogu i drugu sa Milenkom Pavlovom za najbolji glumački par festivala 2009. godine. Iste godine se pojavila u "Gorkim plodovima".

BONUS VIDEO: