Позната серија "Срећни људи" једна је од омиљених код публике, а свака њена реприза добија још више обожавалаца.

Актуелност "Срећних људи" се никада није доводила у питање јер су се многи пронашли у серији, а бројни глумци који су играли у њој још увек привлаче пажњу.

Фото: Јутјуб принтскрин

 

 

Једна од њих је и Љиљана Ђурић, која је играла лик Нецине учитељице.

Њена реченица: "Децо, ово није смешно" спада у ред култних, а многи критичари су Љиљану похвалили због сјајног приказа строге учитељице чије фасаде падају када је додирну животне приче њених ученика.

Ђурићева се током година физички променила, а недавно је гостовала у једној емисији.

- У Шапцу сам одиграла једну од мојих надражих улога. Ова улога није важна јер сам ја добила три различите награде на три различита фестивала, она је доживела дебакл у Сарајеву, због приватних свађа међу глумцима. Али тад сам ја одрасла. Одрасла сам јер сам на једној од реприза истински доживела праву катарзу. Тада сам схватила и Аристотела и сву теорију коју сам учила у животу. Мислим да је то прекретница у мом животу - испричала је глумица и наставила:

Фото: Зоран Јовановић Мачак

 

 

- У представи постоји монолог који траје 7-8 минута. Ја сам буквално потргала хаљину са себе. Села и пустила онако да ми ноге висе са бине, заплака се и рекла: “Људи, ја се не зовем Сибина Златић, мени је име Љиљана Ђурић”. У сали је настао тајац. Проломио се такав аплауз. Мислим да је и публика схватила да се тад догодило нешто што се не догађа сваки дан. И тада сам схватила да сам ја разумела саму себе и потребу зашто се бавим овим послом - рекла је у емисији "Наши људи".

Љиљана је рођена у Коњицу (БИХ), 16. марта 1955. године, а за улогу у представи Само да знаш колико те волим добила је две награде, прву за најбољу женску улогу и другу са Миленком Павловом за најбољи глумачки пар фестивала 2009. године. Исте године се појавила у "Горким плодовима".

БОНУС ВИДЕО: