Tragedija se dogodila  u osnovnoj  školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru. Mrtvo je devetoro učenika. Od učenika se oprostila estrada, porodici su izjavili saučešće. 

- Gospodi pomiluj! Zamislite roditelje kojima se dete nije vratilo iz škole! Zadnja vremena su nam došla - napisala je pevačica Seka Aleksić.

 

 

- Ko su idoli današnje dece, koga oponašaju i šta smo dozvolili da nam deca slušaju, gledaju i prate? - napisao je Nikola Rokvić i dodao:

- Srozali smo učitelje, nastavnike, profesore... Uvezli smo "dečja prava i slobode" i tako uništili čast i integritet ljudi koji su nekada oblikovali decu i pored kućnog vaspitanja bili najveća karika u podizanju dobrih ljudi! Sada nam deca vređaju maltretiraju i tragično ubijaju...

Foto: Printskrin/Instagram/nikolarokvic

 

Pevačica Anastasija Ražnatović oglasila se na svom Instagramu.

- Gospode Bože. Kakva tragedija. Moje iskreno saučešće svim porodicama koje su danas izgubile dete/člana porodice/prijatelja. Stop nasilju i zabraniti pristup maloletnoj deci nasilnom sadržaju na televiziji i svuda. Tuga - napisala je ona.

Foto: Printskrin/Instagram/anastasija.x.raznatovic

 

Voditeljka Jovana Jeremić oglasila se putem društvenih mreža i uputila saučešće porodicama nastradalih u masakru koji se rano jutros dogodio u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Voditeljka je izjavila saučešća svim porodicama nastradale dece i istakla da je "danas umrla drugi put".

Foto: Printskrin/Instagram/jeremicjovana

 

- Saučešće svim porodicama. Ovo me je jako potreslo zbog svih stvari iz moje prošlosti i traume koju i dan danas nosim u duši, a vezana je za školu. Umrla sam po drugi put danas. U svojim emisijama neđeljama pričam o odnosu vršnjaka, o psihičkom i fizičkom nasilju osnovaca i srednjoškolaca. Trebalo je vise da insistiram. Plače mi duša - napisala je ona.

Sanja Vučić se takođe oglasila putem društvenih mreža i uputila saučešće porodicama nastradalih u masakru koji se rano jutros dogodio u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Foto: Printskrin/Instagram/sanjalilwolf

 

- Ja sam blago rečeno u šoku! Osnovna škola. Otkud detetu od 14 godina pristup atrenom oružju? Gde su ti roditelji. Dete od 14 godina nesvesno svoje nesvetu? Društvene mreže? Gde je srž ovog zla? LJudi, pod hitno na fabrička, ovo ne sme da se ponovi! Plače mi se zbog mladih života, njihovih roditelja... Saučešće porodicama - napisala je Sanja Vučić na Instagramu.

 

BONUS VIDEO: