Za voditeljku Jovanu Jeremić današnji datum ima poseban značaj, a poznato TV lice ga smatra za drugi rođendan.

Pravoslavni vernici danas slave Svetog Vasilija Ostroškog, a pred veliki praznik Jeremićeva je posetila manastir Nikolje u blizini Čačka, gde je porazgovarala sa ocem Davidom. 

 

 

Impresije povodom tog susreta i razgovora Jovana je podelila na društvenoj mreži Instagram.

- Dvanaesti maj, moj drugi rođendan. Dan mog sveca Svetog Vasilija Ostroškog. Sudbina je namestila da veče pred mog sveca Čudotvorca provedem baš u manastiru sa ocem Davidom. Pričali smo četiri sata. Bili i na večernjoj službi. Toliko je mojoj duši prijalo. Moj mir nema cenu. Oči ovog čoveka, plave kao nebo, njegova dobrota, mudrost i pronicljivost, energija kojom zrači je napojila moju dušu. Sve vreme me je gledao, stalno je ponavljao: "Jovana Jeremić, širi ljubav Boga, a oni koji se smeju… Sve su to nevernici koji ne razumeju. Praštaj." Blagosiljao me je i poslao u svet. Kada sam izašla iz prostorije, oči plave poput neba najdubljeg, pratile su me, nasmejano! Moja duša je spremna. Za nov početak - istakla je Jeremićeva na društvenoj mreži Instagram.

Podesetimo, Jovana je svojevremeno govorila o svom onostranom iskustvu. Voditeljka je tvrdila da ju je u snu posetio Sveti Vasilije Ostroški kako bi joj pružio utehu u teškim trenucima i najavio njen poslovni napredak.

 

 

- Sanjala sam Svetog Vasilija Ostroškog koji mi se nekoliko puta javljao u san i koji mi je negde nagoveštavao događaje koji će mi se desiti u životu. I jedan od snova jeste bio san kada sam ja osetila jednu toplinu iza leđa. Ispred mene je bio sveštenik i ja sam se okrenula da vidim šta je to. I videla sam odoru crvenu sa zlatnim i osetila sam toplinu. I sveštenik je tad rekao: "Ne boj se, kćeri, nemoj ničeg da se bojiš", ja sam tad bila pod nekim i pritiscima i tako - imala sam velike borbe i unutrašnje i spoljašnje, i sveštenik je rekao: "Nemoj ništa da se boriš, Sveti Vasilije ti čuva leđa!" I ja sam pitala: "Sveti Vasilije?", kaže: "Da, to je svetac koji čini čuda, to je bosonogi svetac koji čini da čuda postanu moguća". Ja sam ustala sutradan i rekla: "Da, moj hašhtag će biti "mala koja čini čuda" - ispričala je ona svojevremeno.

BONUS VIDEO: