Muškarac, koji prema navodima hrvatskih medija, radi u jednoj poznatoj kompaniji za obezbeđenje, došao je na vrata škole koju pohađa njegov maloletni sin. Veoma nervozan, tražio je da razgovara sa odeljenskim starešinom, međutim, dobio je odgovor od dežurne nastavnice da ne može ni sa kim da razgovara jer su u toku nastava i školske aktivnosti.

To mu se nije dopalo pa je navodno u prostorijama škole rekao:

- E videćete vi Boga svoga!

Izašao je iz škole posle sedam minuta sa oružjem koje mu je sve vreme bilo vidljivo ispod ruke. Mirno se udaljio do službenog kombija sa vidljivim oznakama firme za obezbeđenje u kojoj radi. Mediji navode da su ga u kombiju čekala dvojica kolega iz obezbeđenja jer su tokom povratka u bazu nakratko skrenuli sa rute zbog njega.

Škola je o svemu obavestila policiju te je muškarac uhapšen na kućnoj adresi. Noć je proveo u policijskoj stanici, a kako nezvanično prenosi "Jutarnji" okidač za posetu školi bio je to što mu se sin navodno požalio da mu je drugarica rekla da će da ga prebije.

- Ta devojčica trenira borilačke veštine i zbog toga se moj mali plaši - pravdao se navodno muškarac u policiji.

Škola se nije oglašavala dok su iz PU Zagreba samo kratko rekli da su u četvrtak imali intervenciju i da je u toku kriminalističko istraživanje nad jednom uhapšenom osobom.

Muškarac će verovatno biti krivično gonjen za pretnje smrću jer su odmerili celokupno njegovo ponašanje i težinu iznetih misli.

Iz kompanije za obezbeđenja kažu da su upoznati sa hapšenjem jednog zaposlenog i da su ga dvojica radnika u sredu od 15.11 do 15.18 sati čekali u kombiju ispred škole jer im je rekao da je pozvan.

Poslodavac uhapšenog osuđuje svaki vid nasilja i kaže da je privedeni obezbeđenje tog dana nastavio da obavlja redovne poslove, a u četvrtak je uredno odradio smenu nakon čega je uhapšen.

(Jutarnji)

BONUS VIDEO: