Glumac Dušan Vojnović bio je simbol muške lepote u staroj Jugoslaviji. Pamtimo ga po ulogama u filmovima "Užička republika", "Drugarčine", "Dvoboj za južnu prugu", "Posao na određeno vreme", serijama "Vojnici" i "Šesta brzina".

Foto: RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal

 

 

Svojom pojavom i glumom mnoge je ostavio bez daha i ostao u sećenju iako ga godinma nismo viđali. Poslednja uloga po kojog ga pamtimo je u filmu "Treća sreća" gde je glumio "opasnog momka" po imenu Nik. U periodu od 1995. do 2012. napravio je glumačku pauzu, a onda se 2012 pojavio u seriji "Šešir profesora Koste Vujića".

Dugo su se ljubiteji filma pitali gde je nestao, a onda nas je Dušan sve iznendadio svojim povratkom u seriji “Crna svadba”. Mnogi ga nisu prepoznali, s obzirom na to da danas ima 71 godinu i da ga dugo nije bilo, ali iskusnom oku fimofila nije mogao da promakne.

Foto: Instagram printskrin/mileena_radulovic

 

 

Čak je na Instagramu osnovana i stranica posvećena njemu. Vojnović se pojavio kao Sekulović, šef inspektora Petra koga igra Uliks Fehmiju, i to u samo jednoj epizodi, ali se očekuje da u nastavku serije njegov lik dobije mnogo više prostora.

BONUS VIDEO: