Haljina, koja ima dve pastelne mašne, primetno je dijagonalno udaljena od tela i otkriva da je ispod korset u boji kože.

Haljina je debitovala na pisti tokom sezone haute couture za proleće/leto 2023, a predstavljena u Parizu ranije 2023. godine. Kolekcija pod nazivom "Valcer kasnog kapitalizma" ponudila je nadrealistički pogled na stereotipni običaj balskih haljina, čime je poslužila kao provokacija za tradicionaliste koji ove klasične siluete vide kao vrhunac lepote.

- To je apsurdno shvatanje stereotipa modne haljine, koju smo prilagodili za 21. vek. Dolazi iz ljubavi prema glamuru, ali kao i naš parfem, želimo da bude lepa i takođe želimo da ima pametnu ideju - rekli su dizajneri za "Vogue".

Iako je nekonvencionalna, ova višedimenzionalna haljina je elegantna u svakom pogledu, donoseći dodir neozbiljnosti na ovako svečani događaj poput Kanskog festivala.

Kako su primetili modni fanatici, ovo je prvi put da se haljina iz "Viktor & Rolfove" kolekcije SS23 pojavila van piste.

Dok su dizajneri Viktor Horsting i Rolf Snoeren poznati po nadrealnim i ponekad čudnim dizajnom, ova haljina predstavlja apsurdno shvatanje stereotipa svečane haljine. Iako je kolekcija privukla veliku pažnju na društvenim mrežama, Hosk je naizgled prva zvezda koja je nosila jedan od ovakvih komada na crvenom tepihu, što je iznenađujuće s obzirom na viralnost kolekcije i uticaj koji ovi dizajni imaju na velikoj sceni.

Hosk je uz ovu neobičnu haljinu kombinovala dijamantsku ogrlicu i metalne sandale. Za glamurozni utisak  zvezda se odlučila za blistavo plavu senku i "nude" usne, a svoj trendi bob je samo malo stilizovala u talase.

(Ona.rs)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".