Dečakova porodica zahteva da se odgovorni policajac otpusti i optuži. NJegova majka Nakala Muri i istražna kancelarija Misisipija tvrde kako je policajac postupao na temelju dojave o uznemiravanju.

Majka je za CNN ispričala da je otac njenog deteta stigao kući u 4 ujutru ljut. Zabrinuta za sopstvenu sigurnost, zamolila je Adrijena da pozove policiju. Ispričala je kako je policajac koji je stigao u kuću držao uperenu pušku na ulaznim vratima i zamolio one u kući da izađu.

Tvrdi da je policajac upucao njenog sina, koji je iz dnevne sobe izašao u hodnik, piše Indeks.

- Kad je došao iza ugla, upucali su ga. Ne mogu da shvatim zašto. Isti policajac koji mu je rekao da izađe iz kuće. Adrijen je izašao i upucan je. Stalno je pitao: "Zašto je pucao u mene? Šta sam pogrešno učinio?" - rekla je.

 

 

Postoji snimak s mesta događaja

Dečak je hitno prevezen u Medicinski centar Univerziteta Misisipi u DŽeksonu, gde je stavljen na respirator. Juče je otpušten iz bolnice. Dečakova majka je ispričala kako je još dvoje dece bilo u kući u vreme pucnjave.

 

 

Porodični advokat Karlos Mur kazao je za CNN da je incident snimljen policijskom kamerom na telu.

Mur je podneo zahtev da se navedeni snimak dostavi, ali je odbijen zbog "istrage koja je u toku". Dodao je da mu je rečeno da postoji snimak i s obližnje benzinske pumpe. Policijska uprava Indianole potvrdila je da se policajac koji je umešan u pucnjavu zove Greg Kejpers, ali nije dala nikakve dodatne pojedinosti o pucnjavi.

 

 

Niko iz policije nije posetio mog sina u bolnici

U ponedeljak uveče Odbor savetnika Indianole izglasao je da se Kejpers stavi na plaćeno administrativno odsustvo dok se pucnjava istražuje. Majka je ispričala da je pritisnula sinovljevu ranu nakon što je upucan. Potvrdila je da je i policajac učestvovao u pružanju prve pomoći.

- Adrijen je bio samo centimetar udaljen od gubitka života. Nije u redu da policajac to učini i izvuče se s ovim. Majka je zamolila Adrijena da pozove policiju. Izašao je iz svoje sobe prema uputama policije i upucan je - tvrdi advokat Mur.

Majka je navela da joj je policija potvrdila kako je otac njene ćerke priveden kasnije tokom dana u subotu, ali je na kraju pušten jer ona nije podnela policijsku prijavu protiv njega. Kazala je kako niko iz policijske stanice nije došao da poseti njenog sina u bolnicu niti je razgovarala s istražiteljima o pucnjavi.

BONUS VIDEO:

OBUKA NA "TERMINATORIMA": Vežba mobilisanih rezervista i dobrovoljaca u Donjecku

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".