Дечакова породица захтева да се одговорни полицајац отпусти и оптужи. Његова мајка Накала Мури и истражна канцеларија Мисисипија тврде како је полицајац поступао на темељу дојаве о узнемиравању.

Мајка је за ЦНН испричала да је отац њеног детета стигао кући у 4 ујутру љут. Забринута за сопствену сигурност, замолила је Адријена да позове полицију. Испричала је како је полицајац који је стигао у кућу држао уперену пушку на улазним вратима и замолио оне у кући да изађу.

Тврди да је полицајац упуцао њеног сина, који је из дневне собе изашао у ходник, пише Индекс.

- Кад је дошао иза угла, упуцали су га. Не могу да схватим зашто. Исти полицајац који му је рекао да изађе из куће. Адријен је изашао и упуцан је. Стално је питао: "Зашто је пуцао у мене? Шта сам погрешно учинио?" - рекла је.

 

 

Постоји снимак с места догађаја

Дечак је хитно превезен у Медицински центар Универзитета Мисисипи у Џексону, где је стављен на респиратор. Јуче је отпуштен из болнице. Дечакова мајка је испричала како је још двоје деце било у кући у време пуцњаве.

 

 

Породични адвокат Карлос Мур казао је за ЦНН да је инцидент снимљен полицијском камером на телу.

Мур је поднео захтев да се наведени снимак достави, али је одбијен због "истраге која је у току". Додао је да му је речено да постоји снимак и с оближње бензинске пумпе. Полицијска управа Индианоле потврдила је да се полицајац који је умешан у пуцњаву зове Грег Кејперс, али није дала никакве додатне појединости о пуцњави.

 

 

Нико из полиције није посетио мог сина у болници

У понедељак увече Одбор саветника Индианоле изгласао је да се Кејперс стави на плаћено административно одсуство док се пуцњава истражује. Мајка је испричала да је притиснула синовљеву рану након што је упуцан. Потврдила је да је и полицајац учествовао у пружању прве помоћи.

- Адријен је био само центиметар удаљен од губитка живота. Није у реду да полицајац то учини и извуче се с овим. Мајка је замолила Адријена да позове полицију. Изашао је из своје собе према упутама полиције и упуцан је - тврди адвокат Мур.

Мајка је навела да јој је полиција потврдила како је отац њене ћерке приведен касније током дана у суботу, али је на крају пуштен јер она није поднела полицијску пријаву против њега. Казала је како нико из полицијске станице није дошао да посети њеног сина у болницу нити је разговарала с истражитељима о пуцњави.

БОНУС ВИДЕО:

ОБУКА НА "ТЕРМИНАТОРИМА": Вежба мобилисаних резервиста и добровољаца у Доњецку

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".