Saturn počinje retrogradno od 17. juna do 4. novembra 2023. prvi put od ulaska u znak Riba. Kako Saturn putuje retrogradno, on nas vodi da pogledamo naše prošle radnje i vidimo gde smo izbegli ili smo možda zaboravili da preuzmemo odgovornost ili postavimo granice.

Kao naš glavni učitelj, Saturn se osvrće na proteklih nekoliko meseci, proveravajući da li smo uradili domaći zadatak i da li uzimamo ponuđene lekcije. Saturn počinje retrogradno od 17. juna do 4. novembra 2023. prvi put od ulaska u znak Riba.

Foto: Profimedia

 

 

Saturn provodi oko šest meseci u godini retrogradno, ali ova retrogradnost je posebno značajna jer je to prvi put da će se Saturn kretati retrogradno kroz Ribe od ulaska u ovaj znak u martu. Pored toga, samo nekoliko sati nakon što Saturn krene na svoje podzemno putovanje, javlja se mlad Mesec u Blizancima, koji će pojačati početnu energiju ovog retrogradnog kretanja.

Saturn je učitelj zodijaka Saturn se smatra glavnim učiteljem Zodijaka. To donosi neke izazovne lekcije, ali nas guraju da rastemo i dostignemo svoj najveći potencijal.

Kad god je Saturn aktivan, može doneti teška buđenja, ali i mnoge nagrade ako smo voljni da uđemo i obavimo posao. Saturn nas vodi da preuzmemo odgovornost za svoje živote, prihvatimo svoje postupke i odluke i naučimo kako da postavljamo granice.

Foto: Profimedia

 

 

To je veoma jednostavna, crno-bela energija koja nas inspiriše da budemo ambiciozni, da ciljamo visoko i da se istaknemo u onome što nam je suđeno da uradimo. Saturn takođe može predstavljati probleme sa muškom energijom, likovima oca ili autoritetom.

Dok Saturn putuje retrogradno, on nas vodi da pogledamo svoje prošle radnje i vidimo gde smo izbegli ili možda zaboravili, da preuzmemo odgovornost ili da postavimo granice. Kao naš glavni učitelj, Saturn se osvrće na proteklih nekoliko meseci, proveravajući da li smo uradili domaći zadatak i da li uzimamo ponuđene lekcije.

Saturn je prvi put ušao u Ribe 8. marta 2023. Koliko ste porasli od 8. marta do 17. juna? Kako ste sazreli? Koje su lekcije isplivale na površinu? Vraćamo se u prošlost. Možda ćemo ponovo otkriti prošle događaje iz marta/marta 2023. da bismo mogli da ih ponovo procenimo.

Problemi oko naše kreativnosti, ograničenja i blokada ili našeg emocionalnog zdravlja takođe mogu da isplivaju na površinu. Saturn želi da budemo odgovorni za svoje postupke i život koji želimo da vodimo. Ako stvari ne idu kako treba, Saturn vas primorava da se suočite i gura vas da preduzmete neophodne korake da svoj život pomerite na bolje mesto.

Foto: Profimedia

 

 

Retrogradni Saturn takođe može značiti da dolazi sporo energija, tako da to može biti proces koji zahteva strpljenje i vreme. Možda se osećamo zaglavljeni ili nesigurni kako da nastavimo, ali taj osećaj zaglavljenosti se javlja samo zato što moramo da damo sebi vremena da dođemo do srži problema.

Tokom retrogradnog Saturna, ako se osećate zaglavljeno, to je zato što vam je suđeno da se fokusirate na to gde se trenutno nalazite. Kako Saturn putuje retrogradno kroz prvih 7 stepeni Riba, možemo primetiti teme vezane za kreativnost i kreativne blokove, odgovornost i zrelost, stvaranje granica, duhovna uverenja, mentalno zdravlje.

Iako put do toga može biti težak, kada radimo Saturnov posao, često se nađemo da otključavamo novi potencijal, dostižemo novi nivo zrelosti i primamo nagrade. U stvari, kada Saturn ponovo krene direktno, mogli bismo doživeti nagradu za sav naš naporan rad.

BONUS VIDEO: