Сатурн почиње ретроградно од 17. јуна до 4. новембра 2023. први пут од уласка у знак Риба. Како Сатурн путује ретроградно, он нас води да погледамо наше прошле радње и видимо где смо избегли или смо можда заборавили да преузмемо одговорност или поставимо границе.

Као наш главни учитељ, Сатурн се осврће на протеклих неколико месеци, проверавајући да ли смо урадили домаћи задатак и да ли узимамо понуђене лекције. Сатурн почиње ретроградно од 17. јуна до 4. новембра 2023. први пут од уласка у знак Риба.

Фото: Профимедиа

 

 

Сатурн проводи око шест месеци у години ретроградно, али ова ретроградност је посебно значајна јер је то први пут да ће се Сатурн кретати ретроградно кроз Рибе од уласка у овај знак у марту. Поред тога, само неколико сати након што Сатурн крене на своје подземно путовање, јавља се млад Месец у Близанцима, који ће појачати почетну енергију овог ретроградног кретања.

Сатурн је учитељ зодијака Сатурн се сматра главним учитељем Зодијака. То доноси неке изазовне лекције, али нас гурају да растемо и достигнемо свој највећи потенцијал.

Кад год је Сатурн активан, може донети тешка буђења, али и многе награде ако смо вољни да уђемо и обавимо посао. Сатурн нас води да преузмемо одговорност за своје животе, прихватимо своје поступке и одлуке и научимо како да постављамо границе.

Фото: Профимедиа

 

 

То је веома једноставна, црно-бела енергија која нас инспирише да будемо амбициозни, да циљамо високо и да се истакнемо у ономе што нам је суђено да урадимо. Сатурн такође може представљати проблеме са мушком енергијом, ликовима оца или ауторитетом.

Док Сатурн путује ретроградно, он нас води да погледамо своје прошле радње и видимо где смо избегли или можда заборавили, да преузмемо одговорност или да поставимо границе. Као наш главни учитељ, Сатурн се осврће на протеклих неколико месеци, проверавајући да ли смо урадили домаћи задатак и да ли узимамо понуђене лекције.

Сатурн је први пут ушао у Рибе 8. марта 2023. Колико сте порасли од 8. марта до 17. јуна? Како сте сазрели? Које су лекције испливале на површину? Враћамо се у прошлост. Можда ћемо поново открити прошле догађаје из марта/марта 2023. да бисмо могли да их поново проценимо.

Проблеми око наше креативности, ограничења и блокада или нашег емоционалног здравља такође могу да испливају на површину. Сатурн жели да будемо одговорни за своје поступке и живот који желимо да водимо. Ако ствари не иду како треба, Сатурн вас приморава да се суочите и гура вас да предузмете неопходне кораке да свој живот померите на боље место.

Фото: Профимедиа

 

 

Ретроградни Сатурн такође може значити да долази споро енергија, тако да то може бити процес који захтева стрпљење и време. Можда се осећамо заглављени или несигурни како да наставимо, али тај осећај заглављености се јавља само зато што морамо да дамо себи времена да дођемо до сржи проблема.

Током ретроградног Сатурна, ако се осећате заглављено, то је зато што вам је суђено да се фокусирате на то где се тренутно налазите. Како Сатурн путује ретроградно кроз првих 7 степени Риба, можемо приметити теме везане за креативност и креативне блокове, одговорност и зрелост, стварање граница, духовна уверења, ментално здравље.

Иако пут до тога може бити тежак, када радимо Сатурнов посао, често се нађемо да откључавамо нови потенцијал, достижемо нови ниво зрелости и примамо награде. У ствари, када Сатурн поново крене директно, могли бисмо доживети награду за сав наш напоран рад.

БОНУС ВИДЕО: