Novak Đoković piše istoriju svetskog tenisa, ali u pojedinim stvarima je poput svih nas ostalih. U žaru priče o njegovom 23. grend slem trofeju strani mediji se prisećaju jednog detalja iz perioda kad je malo ko znao za njega – osim Jelene.

 

Foto: Ben A. Pruchnie/Getty Images

 

 

U to vreme kada su njih dvoje počeli da se zabavljaju, Nole je Jelenu izveo na prvi sastanak u jedan restoran. Kako je i sam potom govorio o tome, on je poželeo da oboma naruči biftek, ali je napravio jedan propust. Nije dobro pogledao šta piše u meniju kad je poručivao hranu i konobar je doneo jelo koje uopšte nije očekivao – potpuno hladno i sasvim sirovo.

Ispostavilo se da je tada 19-godišnji Nole nesvesno naručio tatar biftek. Odmah ga je oblio hladan znoj. Kroz glavu mu je proletelo da li će Jelena ikad više hteti da se vidi s njim i da li je već u startu sve zabrljao. Ipak, oboje su se svemu slatko ismejali, a ostalo je istorija.

Zanimljivo je da danas Nole ne bi nikad napravio istu grešku, ne zato što je bolje upoznat sa raznim specijalitetima, već zato što ne jede meso. NJegov izbor sada su, recimo, puding od čia semenki i kaša od heljde sa kokosovim mlekom. Kada je na putu, uz sebe uvek ima proteinski prah, godži bobice…

NJegova bezglutenska, veganska ishrana sa niskim sadržajem šećera nije nimalo nalik onome što je jeo dok je odrastao. Često je tada jeo hleb i meso, kao i prosečni Balkanci, a voleo je i palačinke i picu, piše bonappetit.com.

Foto: Profimedia

 

 

Zanimljivo je da je Novak godinama kasnije otvorio veganski restoran u Monte Karlu, u kom su služena jela poput sirovih „lazanja“ od tikvica sa rikota sirom i pestom od pistaća – bez tatar bifteka.

BONUS VIDEO: