Srđan Koljević, reditelj, scenarista i profesor preminuo je u 56. godini života.

Brojne kolege neutešne su zbog velikog gubitka, a među njima oglasila se glumica Mirjana Karanović koja se potresnim rečima oprostila od Srđana.

 

 

- Hvala ti! Živećeš zauvek u našim dušama, našim mislima, u svojim delima. Ostavio si trag u nama i to nikad nece prestati. Volim te - napisala je glumica.

Podsetimo,  Srđan Koljević je bio filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu.

U januara se pisalo da se godinama bori sa rakom debelog creva, koji je metastazirao i na jetru, i trebalo je da ide na transplataciju jetre u Tursku, za šta su se skupljala dodatna sredstva.

Srđan Koljević je bio filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu. Jedan je od najaktivnijih i najnagrađivanijih scenarista u Srbiji i regionu i višestruki dobitnik svih nacionalnih priznanja za stvaralaštvo u oblasti filmskog scenarija. 

Bio je ko-scenarista u filmovima: "Nebeska udica", "Stršljen", "Ubistvo s predumišljajem", "Klopka", a pisao je scenarija za ostvarenja: “Nataša”, “Krugovi”, “Žena sa slomljenim nosem”, “Branio sam Mladu Bosnu".

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".