U predvečerje petka, dete se igralo sa majkom na Popovici u Novom Sadu, ispred svog ulaza.

- Zakoračila sam korak unazad i videla rotvajlera kako kreće da laje i kreće na nas. Grabim dete i on kreće na njega. Ja se bacam na psa i vičem upomoć. On se meni istrgao, a ja sam se bacila preko deteta da ga zaštitim. Sva sreća, mislim da sam ga dezorjentisala puštenom kosom. On mene hvata za lobanju i kida me kao komad mesa. Ja sam nastavila da vrištim, ali niko od komšija nije smeo da priđe. On je fiksirao dete, a on me samo za glavu hvata i baca levo-desno. Uletela je njegova gazdarica i vikala nam da bežimo. Grabim dete, od 20 meseci, on me je treći put stigao, moje dete je ležalo u lokni krvi - istakla je povređena i dodala da su odmah dete odvezli u Urgentni centar.

- Ja sam to dete čekala 13 godina. Dete je dobro sada, ugrižen je za polne organe i ima oteklinu zgloba.

Jovana je nazvala nadležne službe, u subotu, kada je došla sebi od šoka. Međutim, nailazi na prepreku jer veterinarski inspektori ne rade vikendom. Pas je i dalje na slobodi.

- Da li će neko nama da pruži bezbednost, ja psihički i fizički nisam spremna na ove stvari. Ograda ne postoji, neograđeno je, ograde i dalje nema. Ne može na mom posedu da ugrožava mene. Nemam ja ništa protiv životinja, ni moje dete. Mi imamo ljubimca, volimo životinje. Božija volja i natprirodna snaga majke je spasila mene i moje dete - rekla je kroz suze sagovornica.

Jovana se pita zašto još uvek nisu sprovedene mere protiv psa i zašto se čeka ponedeljak.

- Ne postoji hitan postupak kada vam veterinarski inspektor izađe na teren. Ne rade vikendom. Lično sam išla danas u Bulevar Mihajla Pupina 6 i tražila da mi nazovu veterinarskog inspektora. Međutim, rekli su mi da dođem sutra. Ja i dalje ne znam da li je taj pas vakcinisan, besan.

BONUS VIDEO:

"NOVOSTI" U VRČINU: Mesto tragedije na kom je voz udario automobil, dvoje poginulo

(Kurir.rs/nsuzivo)

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".