On je bio neverovatno zgodan glumac koji je taman dostigao svetsku slavu u visokobudžetnoj seriji "Spartak: Krv i pesak" kada je njegov život tragično okončan, a sada je snimljen dokumentarac o poslednjim trenucima života Endija Vitfilda, koji je izgubio bitku sa rakom u 39. godini života.

Glumčeva udovica Vašti ispričala je sve o njenoh ljubavi prema mužu i njenoj borni da sagradi život bez njega, 5 godina nakon njegove smrti.

 

 


Pričajući o premijeri dokumentarca sa naslovom: "Budi ovde sada: Priča o Endiju Vitfildu, koji sadrži sate intimnih snimaka 18 meseci koliko se Endi borio da ozdravi, udovica je relča da je gledanje filma teško, ali ipak nekako utešno.

 

 

 

 

- Opet imamo priliku da budemo zajedno dva sata i da ga vidim kao oca, da vidim momente koje sam delila sa ljubavlju svog života - rekla je Vašti.

Endi je iza sebe ostavio dvoje dece, 11-godišnjeg DŽesa i osmogodišnju Indigo.

 

 


- Endi i ja smo želeli da napravimo ovaj film kako bismo ljudima pokazali da je sve što im se desi prilika da napreduju i da zgrabe svaki trenutak - kaže Vašti i dodaje da je Endi bio njena srodna duša.

 

 

- Nije teško naći zgodnog muškarca. Ali, da biste pronašli kompatibilnu osobu potrebno je strpljenje i poverenje. Nisu važne "pločice" na stomaku. Mi smo bili suđeni jedno drugom.

 

 


Endi je nakon osamnaestomesečne borbe sa rakom preminuo 11. septembra 2011. godine, mesec dana pre nego što je proslavio 40. rođendan. Bio je na vrhuncu slave, pošto je impresionirao Holivud svojom moćnom izvedbom u visokobudžetnoj seriji "Spartak". Pre toga bio je inženjer, koji se s vremena na vreme pojavljivao u australijskim serijama, ali mu je glumačka karijera bila u drugom planu. Zato su se svi iznenadili kada je dobio glavnu ulogu u "Spartaku". Serija je postala hit širom sveta.

 

 

Kada mu je dijagnostikovan rak, spremao se za snimanje druge sezone, koja je odložena zbog njegove bolesti. Preminuo je supruzi na rukama.

Film koji će u ponedejlak biti premijerno prikazan u Sidneju, režirala je Lilibet Foster.