Pašajlić je u sudnici negirao i da je tukao, zlostavljao i držao zatvorenu svoju devojku Ivanu L. Kazao je da nije počinio krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje učinjeno na njenu štetu.

- Ovo za dete priznajem, a za ženu ne - mirno je rekao Pašajlić, koji će odbranu izneti na sledećem pretresu početkom oktobra.

NJegov branilac Nemanja Lukić dostavio je sudu dokument Centra za socijalni rad Zvezdara u kom se, kako je rekao, navodi da je Pašajlić priznao svoju grešku i odrekao se roditeljskog prava.

Advokat je zatim naveo da odbrana osporava pravnu kvalifikaciju za krivično delo nasilje u prodici, te da navedeni opis izvršenja, koji on priznaje, odgovara više krivičnom delu zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica.

Lukić je predložio sudu da se ispita svedok koji je bio zajedno sa Ivanom L. i Pašajlićem kritičnom prilikom, kao i da se uradi neuropsihijatrijsko veštačenje oštećene Ivane na okolnosti da li je zbog upotrebe narkotika sklona izmišljanju.

Na početku suđenja Pašajlić je rekao da je neozenjen i nezaposlen, a da je po zanimanju programer. Završio je srednju školu za veb dizajn u Hamburgu. Kazao je da mu je poslednje prebivalište bilo u Borči, ali da ga više nema i da od imovine ima samo automobil. Naveo je i da je davno osuđivan zbog korišćenja narkotika nakon što mu je umro otac.

I odbrana i tužilaštvo tražili su da suđenje bude zatvoreno za javnost kada se bude pričalo o devojčici, na šta je sudija odgovorio da je razmišljao o tome i da javnost za sada neće biti isključena sa suđenja. 

Pašajlić se nalazi u pritvoru od 28. marta, kada je uhapšen,nakon što je njegovo dete u strahovito zapuštenom stanju i izgladnelo pronađeno samo u kadi kupatila i zaključano u stanu. Policija je ušla u stan nakon što ga je devojka Ivana L. prijavila za nasilje i policiji ispričala da drži dete zatvoreno u stanu.

Tužilaštvo je ranije najavilo da će tražiti da se Pašajlić za sva krivična dela osudi na maksimalne kazne i da mu se izrekne obavezno lečenje zavisnosti od narkotika i alkohola.