Sastojci za testo:

  • 650-700gr. glatko brašno
  • 1 kašičica šećera
  • 2 kašičice soli
  • 30gr. kvasca
  • 1 jaje300ml. mleka
  • 50ml. ulja

FOTO: Printskrin/ Jutjub / Kuhinja Valentina Mašković

 

Fil:

  • 250gr mocarele
  • 250-300gr. blanširane blitve
  • 2 glavice belog luka
  • So, biber, peršun, origano, ljuta začinska paprika
  • 200gr putera ili margarina
  • 50ml. maslinovog ulja

Priprema: Aktivirajte kvasac u toplom mleku i sa malo šećera. A potom dodajte jaje, ulje, so i brašno. Kada umesite testo ostavite ga da nadođe oko pola sata.

Pripremite fil tako što ćete blanširati (skuvati) blitvu, dodati 2 glavice belog luka, začine (so, biber, peršun, origano, začinsku papriku), dodati mocarelu izmešati i dodati puter ili margarin.

Razvaljajte testo što šire, a onda premažite sa ovim filom. Preklpite sa još jednim slojem testa pa isecite na kocke i slažite u kalup za hleb tako da dobijete dve vekne.

Premažite umućenim žumancetom i posipati susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta i potom na 180 stepeni Celzijusa oko 30 do 35 minuta.

BONUS VIDEO:

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".